
Pizzadej
- 45 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 5 dl lunkent vand
- 50 g gær
- 600 g Tipo 00 hvedemel
- 200 g Durum hvedemel
- 3 spsk. olie
- 1 tsk salt
- Et nip sukker
Sådan tilbereder du retten
- Smuldrer og opløs gæren i lunkent vand.
- Tilsæt olie, sukker og melet lidt ad gangen under omrøring (gem lidt) - brug gerne røremaskine.
- Tilsæt salt og ælt dejen grundig i ca. 10-15 min.
- Drys lidt mel på bordet og hæld dejen ud og fold den lidt ind.
- Lad dejen hvile på bordet i ca. 30 min.
- Stram dejen op til en stor kugle.
- Dæk kuglen med husholdningsfilm eller læg den i en lufttæt beholder, og lad dejen hæve yderligere ca. 30 min.
- Del dejen i 4 kugler eller så det passer med omkring 250 g pr. kugle.
- Pizzadejen er nu klar til at formes og toppes med din favorit-toppings.
- Velbekomme!