Pizza på grill med pølser og salami

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Pizza på grill med pølser og salami

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

NEM TOMATSAUCE
  • 1 dåse flåede tomater
  • Salt & peber
  • Et nip sukker eller honning
  • Frisk basilikum
PIZZA PÅ GRILL
  • 1 pakke GØL Pølser
  • 1 pakke salami (fx ventricina, spicy salami, chorizo eller pepperoni)
  • 2 kugler frisk mozzarellaost
  • 1 lille rødløg
  • 50 g revet parmesan
  • Top. evt. med frisk rucola
  • 1 portion pizzadej
Print opskrift

Opskriften på denne pizza er perfekt til at samles om ved grillen eller over bål – så invitér venner og familie til den ultimative hyggemiddag, hvor I kan nyde hjemmelavede pizzaer på grillen.

Du kan naturligvis udskifte fyldet til din yndlings i stedet for denne version med pølser, salami og rødløg. Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Klargør grillen og varm den godt op**. Grillen skal være meget varm – omkring 300°C. Tilberedes pizzaen i ovn, så forvarm din ovn til 250-260°C. Læg et bagestål eller en pizzasten midt på grillristen og sæt låget på grillen, så stenen varmes helt igennem i minimum 15 min. 
  2. Tilberedes pizzaen over bål, gøres bålet klar. Lad det brænde ud så der er fine gløder. Bålet må ikke være for varmt, da pizzabunden risikerer at blive brændt før fyldet er varmt og tilberedt. Der skal bruges en grillrist, som passer til bålet samt en pizzasten eller jernplade til pizzaen. 
  3. Imens gøres topping klar til pizzaen:

 

NEM TOMATSAUCE

  1. Hæld tomaterne op i en skål og mos med fingrene eller en ske, til massen er mere jævn, og tomaterne er moset ud.
  2. Tilføj salt, peber og et lille nip salt.
  3. Skyl og hak basilikum.
  4. Blend tomatsaucen, hvis du ønsker en helt glat sauce. 

FYLD

  1. Tag osten ud i god tid, skær hver kugle i passende stykker.
  2. Kom mozzarellastykkerne i en sigte og dræn for væske i min. 15 min. før brug for at undgå, at pizzabunden bliver blød. Alternativt presses mozzarellakuglerne let mellem hænderne.
  3. Pil, halvér og skær løget i tynde skiver.
  4. Skær pølserne i skrå tynde skiver.

PIZZA PÅ GRILL

  1. Klargør pizzaerne ved at smøre et tyndt lag tomatsauce ud på bundene.
  2. Fordel mozzarellaen ud på pizzaerne.
  3. Fordel herefter pølseskiver og salami ud på pizzaen – undgå lag-på-lag men hold det simpelt.
  4. Top med rødløg . 
  5. Når grillen er klar, placeres pizzaen på bagestenen.
  6. Pizzaen bages i ca. 8-10 min. til pizzaen er gylden, og bunden er sprød.
  7. Servér pizzaen med friskrevet parmesan og top evt. med lidt sprød rucola.
  8. Velbekomme! 

 


Tips

**Anvender du en kulgrill, så anbefaler vi, at du anvender trækul, da der herved kan opnås en højere varme end ved brug af briketter. Ved brug af kulgrill anbefaler vi også, at du bager dine pizzaer ved indirekte varme. Placér dine grillkul i et jævnt lag rundt i kanten, så du skaber cirkulær varme og undgår at pizzabunden bliver brændt. Husk også at åbne godt for spjældet, da ilttilførslen vil være med til at skabe en højere temperatur.