Snobrød med pølser

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Snobrød med pølser

  • 1 t. 0 min.
  • 6 personer

Ingredienser

Dej
  • 3 dl stuetempereret vand (mælk kan også anvendes og lunes)
  • 25 g gær (kan også laves med 7-8 g tørgær)
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk olie
  • 500 g hvedemel
  • Evt. Ketchup eller lækker salsa dip
Print opskrift

Snobrød er indbegrebet af sommerhygge over bål og indbegrebet af lejr- og shelterture. Bålhygge og snobrød er forbundet med mange traditioner, men det vigtigste er hyggen omkring det glødende bål eller grillen. Det kræver kun lidt forberedelse, men kræver lidt tålmodighed at tilberede snobrødene over gløderne – men det er det hele værd!

 

 


Sådan tilbereder du retten

Snobrødsdej:

  1. Opløs gæren i den lunkne vand.
  2. Tilsæt sukker og olie.
  3. Tilsæt mel lidt ad gangen mens det æltes.
  4. Tilsæt salt og ælt dejen godt.
  5. Tildæk dejen med et fugtigt klæde og lad hæve et lunt sted i ca. 45-60 min.
  6. Del dejen i 6 stykker og tril hvert stykke til lange, tynde pølser.
  7. Find de rengjorte pinde og hold en grillpølse fast til pinden.
  8. Vikle nu snobrødsdejen rundt om pinden og pølsen.
  9. Bag snobrødene over bålets gløder i ca. 12-15 min. til de er gyldne og gennembagte og nemt kan trækkes af pinden.
  10. Tag forsigtigt snobrødet af pinden og server med ketchup eller en lækker salsa dip.
  11. Velbekomme

 


Tips

Er du til ost, kan du evt. også lægge en stav ost i sammen med pølsen.