Snobrød med pølser

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Snobrød med pølser

  • 25 min.
  • 6 personer

Ingredienser

Dej
  • 3 dl stuetempereret vand (mælk kan også anvendes og lunes)
  • 25 g gær (kan også laves med 7-8 g tørgær)
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 500 g hvedemel
  • Evt. ketchup eller lækker salsa dip
Print opskrift

Snobrød er indbegrebet af hygge rundt om bålet, og mange forbinder nok snobrødet med lejr- og shelterture eller gode stunder i haven på en lun sommeraften. Det er en klassiker, som både store og små kan være med til at lave.

I denne opskrift vikles snobrødsdejen rundt om vores gode grillpølser, hvilket giver et resultat fuld af smag. Det kræver kun lidt forberedelse i køkkenet at lave dejen og noget tålmodighed, når snobrødene skal tilberedes over gløderne – men vi garanterer, at det er det hele værd.

Vær opmærksom på hævetiden i denne opskrift.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Opløs gæren i den lunkne vand.
  2. Tilsæt sukker og olie.
  3. Tilsæt mel lidt ad gangen, mens det æltes.
  4. Tilsæt salt og ælt dejen godt.
  5. Tildæk dejen med et fugtigt klæde og lad hæve et lunt sted i ca. 45-60 min.
  6. Del dejen i 6 stykker og tril hvert stykke til lange, tynde pølser.
  7. Find de rengjorte pinde og hold en grillpølse fast til pinden.
  8. Vikle nu snobrødsdejen rundt om pinden og pølsen.
  9. Bag snobrødene over bålets gløder i ca. 12-15 min. til de er gyldne og gennembagte og nemt kan trækkes af pinden.
  10. Tag forsigtigt snobrødet af pinden og server med ketchup eller en lækker salsa dip.
  11. Velbekomme.

 


Tips

Tilsæt ost

Er du vild med ost? Så kan du give dit snobrød et ekstra pift ved at lægge en stav ost ind i snobrødet sammen med pølsen. Du kan også vælge at bruge en pølse med ost i dit snobrød. Prøv for eksempel vores frankfurter med ost eller en grillpølse med emmentaler og peber.

Se hele udvalget af pølser

 

Dyp snobrødet i hjemmelavet ketchup

Hvis du vil sætte prikken over i’et på dit snobrød, kan du lave en hjemmelavet ketchup, der med garanti vil tage dit snobrød til nye højder. Selvom den hjemmelavede ketchup tager lidt tid at lave, er det hverken svært eller kræver meget arbejdstid i køkkenet – det meste af tiden passer ketchuppen sig selv på blusset, så du kan koncentrere dig om andre ting imens. 

Få opskriften på hjemmelavet ketchup

 

Få flere tips til at tilberede pølser over bål

Snobrød er klassisk bålmad, men vidste du, at du også kan tilberede mange andre retter med pølser over bål? Alle GØLs pølser egner sig til at blive tilberedt over bål, og vi har samlet vores bedste tips og tricks til, hvordan du opnår perfekte resultater på dine pølser, når du tilbereder dem over bål. 

Se alle tips og tricks til tilberedning af pølser