Franske hotdogs med hjemmelavet hotdogbrød
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. GØL Frankfurter
- 3 dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 2 tsk. sukker
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 100 g grahamsmel
- 500 g hvedemel
- 2 dl mælk
Sådan tilbereder du retten
Franske hotdogbrød:
- Lun mælk i en gryde og tilføj gær.
- Hæld væsken over i en røremaskineskål og tilføj et pisket æg, sukker, olie samt grahamsmel.
- Hæld mel i lidt ad gangen imens dejen æltes. Tilføj til sidst salt og ælt i cirka 5 minutter.
- Lad dejen hæve i 40 minutter, et lunt sted med et viskestykke over.
- Del dejen i 4 stykker og tril dem til aflange ”pølser”.
- Kom brødene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad efterhæve cirka 20 minutter.
- Pensl brødene med mælk.
- Bag brødene i cirka 15-20 minutter i en 200 grader varm varmluftsovn.
- Lad brødene afkøle på en rist så de forbliver sprøde.
- Del hvert brød i to, og lav et hul i midten med hjælp af skaftet af en grydeske eller lignende.
Servering:
Steg eller grill frankfurterne indtil de er sprøde, gyldne i farven og varme. Servér straks i de hjemmelavede hotdogbrød sammen med fransk hotdogdressing.
Tips
Tilsæt en spicy ketchup
Vidste du, at du kan røre en spicy ketchup sammen på bare 10 minutter? Den spicy ketchup er inspireret af Asien og er smagt til med rød karrypasta, soja og østerssauce, som giver den en karakteristisk smag. Server den i den franske hotdog, hvor den giver et perfekt modspil til den cremede franske hotdogdressing.
Få opskriften på spicy ketchup
Bliv guidet til tilberedningen af pølser
De klassiske frankfurtere, som fyldes i de hjemmelavede franske hotdogbrød, kan tilberedes på lige den måde, du foretrækker. Vi har samlet vores bedste tips til tilberedning af pølser, så du kan blive guidet fra start til slut, uanset om dine frankfurtere skal grilles, koges, steges på panden eller steges over bål.