Om GØL

 

Hos GØL er vi stolte af vores mangeårige traditioner og nordjyske arv

Gennem adskillige generationer har GØL været en fast del af middagsbordet i Danmark, og har leveret smagfulde kvalitetspølser og salamier til enhver anledning. En GØL pølse er nemlig lavet efter stolte, nordjyske håndværkstraditioner.

GØL fabrikken - historie

GØL har sit udspring tilbage i 1934 i den lille fiskerby Gjøl ved Limfjorden. Her startede grundlæggeren af GØL, Slagter Jørgen Bejlegaard Jensen, en slagterbutik i den lille by. Jørgen drev sin slagterforretning i Fjordgade i perioden 1935 til 1951, men i takt med at produktionen voksede, blev behovet for udvidelse større. Produktionen flyttede i lokalerne i det gamle Skalborg Mejeri ved Aalborg. Selvom produktionen ikke længere foregik i byen Gjøl, tog han navnet GØL med sig, og den nye fabrik blev navngivet Pølsefabrikken GØL.

GØLs pølser var populære blandt de pølseelskende forbrugere og produktionen voksede sig stadig større og større, og fabrikken måtte udvides ad flere omgang. Allerede i 1966 var produktionsfaciliteterne i Skalborg blevet for små, og Pølsefabrikken GØL flyttede ind i en nybygget fabrik i byen Svenstrup ved Aalborg. Her ligger fabrikken stadig den dag i dag, og her produceres de velkendte GØL pølser, som stadig laves efter stolte, nordjyske håndværksmæssige traditioner.

Pølsefabrikken GØL var en familieejet og familiedrevet virksomhed grundlagt i 1934 af Slagter Jørgen B. Jensen og senere videreført af sønnerne Carl og Ole B. Jensen. Den 15. maj 2003 solgte sønnerne Pølsefabrikken GØL til Tulip Food Company, som kunne være med til at sikre GØLs succes i fremtiden. Siden har GØL været en del af Danish Crown.

Kompromisløse værdier

Fabrikken i Svenstrup er i dag en 56.000 m2 stor fabrik med moderne produktionsfaciliteter til produktion af primært pølser og salami. Fabrikken afsætter produkter til ca. 40 lande rundt om i verden. Fabrikken har ca. 275 dygtige medarbejdere, hvoraf flere har været med i rigtig mange år. Faktisk er der en gennemsnitlig anciennitet på 15 år – og det er vi stolte af!

Trods et moderne produktionsanlæg er det stadig de grundlæggende værdier, den store  passion og de stolte håndværksmæssige traditioner, der gennemsyrer GØL.

Med tiden har GØLs sortiment udviklet sig og vores sortiment består - udover af de velkendte GØL pølser og salamier - også af postej samt lækre salami-snacks, som laves på nogle af vores andre fabrikker. Og vi arbejder løbende på at forbedre og udvikle nye spændende produkter og smagsvarianter. Fælles for alle produkter er, at smag og kvalitet er i højsædet.


GØL VIKINGEN

Siden 1961 har den velkendte røde GØL viking været GØLs varemærke og har præget GØLs store udvalg af smagfulde pølser og salamier.

I 1960 fik skiltemager Anton Jensen stillet til opgave, af daværende ejer Slagter Jørgen B. Jensen, at lave et logo, der demonstrerede saft og kraft til Pølsefabrikken GØL, og valget faldt derfor på en stor og stærk viking.

GØL vikingen har holdt ved siden den så dagens lys i 1961, men er siden blevet re-designet af et par omgange. Oprindeligt var GØL vikingen i hel figur (fra top til tå), i mange farver og meget detaljeret.

Da man startede med at producere etiketter til GØL produkterne, var man nødsaget til at foretage nogle ændringer, da den oprindelige viking var alt for detaljeret og i for mange farver til at kunne blive printet på de små etiketter. Sidenhen er GØL vikingen blevet justeret endnu et par gange, indtil den i 1990’erne fik det udtryk, som vi kender i dag – og som stadig symboliserer saft og kraft!

Læs mere om GØLs Pølsehistorie her