
Pølsehorn
- 25 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pakker GØL Brunchpølser
- Evt. ketchup
- Sesamfrø
- Æg & mælk til pensling
- 2 dl mælk
- 20 g gær
- ½ spsk. sukker
- 1 æg
- 25 g smør
- ½ tsk. salt
- 350-375 g hvedemel
Sådan tilbereder du retten
DEJ
- Lun mælk og smelt smørret heri.
- Opløs gæren heri.
- Tilsæt æg og sukker og rør rundt.
- Tilsæt melet lidt ad gangen imens dejen æltes (gerne i røremaskine).
- Tilsæt salt og lad dejen ælte i min. 8-10 min.
- Tildæk dejen med et fugtigt klæde og stil den til hævning et lunt sted i ca. 60 min.
PØLSEHORN
- Kom dejen ud på et meldækket bord.
- Del dejen i to og rul hver til en cirkel.
- Skær ud i 8 lige store stykker (som en lagkage)
- Hvis pølsehornene skal fyldes med ketchup, kommes der en streg ketchup på hvert stykke.
- Placer en pølse yderst på det brede stykke og rul dejen omkring.
- Læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir og efterhæv i ca. 30-45 min.
- Pensl pølsehornene med sammenpisket æg og mælk.
- Drys med sesamfrø.
- Bages midterst i ovnen ved ca. 200°C eller 175-185°C varmluft i ca. 12-14 min. eller til pølsehornene er gyldne og gennembagte.
- Velbekomme.
Tips
Servér pølsehornene i madpakken, til picnic eller bare som en lækker snack.
Prøv også at komme lidt revet mozzarella eller anden ost i sammen med pølserne.
Bag en ekstra stor portion til fryseren – noget af det bedste ved bagværk er, at det er oplagt at fryse ned og tage ud efter behov. Tages ud og med i madpakken – eller lunes (dup de optøede pølsehorn med lidt vand på overfladen og bag ved 175°C i ca. 10 min – så er de så gode som friskbagte.