Pølsehorn

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Pølsehorn

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

DEJ
  • 2 dl mælk
  • 20 g gær
  • ½ spsk. sukker
  • 1 æg
  • 25 g smør
  • ½ tsk. salt
  • 350-375 g hvedemel
Print opskrift

Opskriften giver ca. 16 pølsehorn.

Vær opmærksom på at dejen gerne både skal have forhævning på omkring en time samt efterhævning på 30-45 minutter.

Mangler du inspiration til madpakken? Så prøv disse bløde, luftige og lækre pølsehorn, som helt sikkert vil bringe glæde hos både store og små. 

Pølsehorn er dog ikke kun en madpakkeklassiker, men også en klar favorit til picnicturen, til børnefødselsdage, som snack når den lille sult melder sig eller til natmaden efter festen.

 


Sådan tilbereder du retten

DEJ

  1. Lun mælk og smelt smørret heri.
  2. Opløs gæren heri.
  3. Tilsæt æg og sukker og rør rundt.
  4. Tilsæt melet lidt ad gangen imens dejen æltes (gerne i røremaskine).
  5. Tilsæt salt og lad dejen ælte i min. 8-10 min.
  6. Tildæk dejen med et fugtigt klæde og stil den til hævning et lunt sted i ca. 60 min. 

PØLSEHORN

  1. Kom dejen ud på et meldækket bord.
  2. Del dejen i to og rul hver til en cirkel.
  3. Skær ud i 8 lige store stykker (som en lagkage)
  4. Hvis pølsehornene skal fyldes med ketchup, kommes der en streg ketchup på hvert stykke.
  5. Placer en pølse yderst på det brede stykke og rul dejen omkring. 
  6. Læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir og efterhæv i ca. 30-45 min.
  7. Pensl pølsehornene med sammenpisket æg og mælk.
  8. Drys med sesamfrø.
  9. Bages midterst i ovnen ved ca. 200°C eller 175-185°C varmluft i ca. 12-14 min. eller til pølsehornene er gyldne og gennembagte.
  10. Velbekomme. 

 


Tips

Servér pølsehornene i madpakken, til picnic eller bare som en lækker snack. 

Prøv også at komme lidt revet mozzarella eller anden ost i sammen med pølserne. 

Bag en ekstra stor portion til fryseren – noget af det bedste ved bagværk er, at det er oplagt at fryse ned og tage ud efter behov. Tages ud og med i madpakken – eller lunes (dup de optøede pølsehorn med lidt vand på overfladen og bag ved 175°C i ca. 10 min – så er de så gode som friskbagte.