Tapas med pølser på grillspyd
- 4 personer
Ingredienser
GRILLSPYD M. PØLSER, HALLOUMI & LØG- 8 grillspyd
- 1 pk. GØL Grillpølser
- 250 g halloumi grillost
- 2 små rødløg i kvarte
- 300 g padron pebre (kan købes hos de fleste dagligvarebutikker)
- Ekstra jomfruolivenolie
- Flagesalt
- Chilimayonnaise
- 1 citron
- 400 g cherry- eller blommetomater på stilk
- Ekstra jomfruolivenolie
- Flagesalt
- Evt. et par fed hvidløg i skiver
- 1 bdt. grønne asparges
- 30 g parmesan
- Flagesalt
- Friskværnet peber
- 150-200 g rygeost efter smag
- 1 dl creme fraiche
- Saft og skal fra 1 citron
- Purløg
- Sukker
- Salt
- Peber
- 1 stk. lækkert rustikt surdejsbrød eller ciabattabrød
Sådan tilbereder du retten
GRILLSPYD M. PØLSER, HALLOUMI & LØG
- Pil rødløg og del i kvarte.
- Skær GØL Grillpølser i 16 ensartede stykker
- Del Halloumi grillosten i 16 passende stykker
- Påfør nu hvert grillspyd med først grillpølse, Halloumi, løg, grillpølse og slut af med et stykke Halloumi.
- Grilles i 12-16 min. til pølserne er gyldne og sprøde.
GRILLEDE PADRON
- Skyl Padrón pebre og vend dem herefter i olivenolie.
- Kom dem i en grillbakke eller på en stegeplade og grill pebrene til de har fået farve og begynder at krølle lidt i skindet. Det tager typisk 8-10 min. Vendes et par gange undervejs.
- Drys med flagesalt og chilimayo.
- Servér med citron til at dryppe over.
GRILLEDE CHERRYTOMATER
- Skyl tomaterne og dup dem forsigtigt tørre.
- Læg tomaterne i en foliebakke og hæld lidt olivenolie over.
- Drys med salt.
- Grilles over direkte varme i ca. 8-10 min. eller til de skindet begynder at sprække og tomaterne er varme.
GRILLEDE ASPARGES MED PARMESANDRYS
- Skyl de grønne asparges, og knæk bunden af hvor den naturligt vil knække.
- Kom de grønne asparges i en foliebakke og dryp med meget lidt olivenolie. Vend aspargesene i olien.
- Aspargesene grilles ved direkte varme i ca. 5-8 min. Vend aspargesene en enkelt gang undervejs.
- Drys med flagesalt og servér.
BRØD M. RYGEOSTCREME
- Bland rygeost og creme fraiche og tilsæt sagt og skal fra én citron (tilsæt lidt ad gang og smag til)
- Smag til med lidt salt, peber og lidt sukker.
- Hak purløg fint og tilsæt til rygeostdippen.
- Serveres med et lækkert rustikt brød.
SERVERING
Anret alle retterne i små skåle & fade og servér som tapas.
God fornøjelse.
Tips
Tapas kan varieres i det uendelige, så kun fantasien sætter grænser.