Surf ‘n’ Turf Grillspyd med chimichurriAf Thomas Alcayaga fra Gastromand

(4 vurderinger) Min vurdering: 0

Surf ‘n’ Turf Grillspyd med chimichurriAf Thomas Alcayaga fra Gastromand

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 6 stk. GØL frankfurtere (her med cheddar & chili)
  • 150 g Argentinske rejer (erstat eventuelt med jomfruhummerhaler)
  • 1 stk. rød peber
  • 2 stk. lime
  • 16 stk. padronpebre
  • 8 skiver bacon
  • 2 stk. majskolber (forkogt i ca. 7-8 min.)
Chimichurri
  • 1 stk. bananskalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ stk. jalapeno (eller lignende chili)
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • ½ håndfuld frisk oregano
  • ½ dl rødvinseddike
  • 1 dl olivenolie
Print opskrift

Her finder du opskriften, der er Gastromands bud på, hvad "Smagen af sommer" er: 2 forskellige slags surf and turf grillspyd - her med GØL Frankfurter med cheddar & chili.

Opskriften giver 4 af hver grillspyd (cirka).

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Skær pølserne i skiver af 2-3 cm. Skær rød peber ud i grove tern, som passer de andre ting. Skær lime i halve. Skær majsene i skiver.
  2. Halvér bacon og vikl om padronpebrene.
  3. Sæt nu tingene på spyd. Lime, pølse, rød peber, rejer osv. Det samme med det andet spyd, majs, pølse, padron.
  4. Grill spydene i 3-4 minutter på hver side – afhængig af varmen. Baconet skal helst være lidt sprødt, da det reelt set er det som tager længst tid at tilberede. Men pas på med ikke at overtilberede rejerne. Så find en fin balance. Krydr med lidt salt og peber.
  5. Kom alle ingredienserne til chimichurrien i en minihakker. Og hak. Smag til med salt og peber. Supplér eventuelt op med en smule ekstra eddike eller urter.
  6. Servér sammen… Med en lille øl.