Svensk pølseretOpskriften på vikingevilje

(10 vurderinger) Min vurdering: 0

Svensk pølseretOpskriften på vikingevilje

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1 pk. GØL Hotdog pølser
  • 2 løg
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. paprika
  • 4 dl madlavningsfløde 18%
  • 1 lille dåse konc. tomatpuré
  • 1-2 tsk. æblecidereddike
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 lille bundt purløg
TILBEHØR
  • Groft brød
Print opskrift

Sæt tænderne i en lækker fortolkning af svensk pølseret – selvfølgelig stadig med masser af kartofler og pølser.

Svensk pølseret er for mange en favorit og udgaven fra GØL er ingen undtagelse. Den byder på smag og kraft, præcis som en svensk pølseret skal smage.

 


Sådan tilbereder du retten

KARTOFLER

1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.

2. Kog dem i letsaltet vand i ca. 12 minutter.

3. Hæld vandet fra.

 

SVENSK PØLSERET

1. Pil og hak løgene fint, og skær pølserne i skiver, ikke for tynde.

2. Svits løg og pølser i smør på en sautepande.

3. Krydr med paprika og bland det hele godt.

4. Kom fløde, tomatpuré og eddike og bring det hele i kog under omrøring.

5. Tilsæt de kogte kartofler og lad det simre et par minutter.

6. Smag til og server med et godt drys klippet purløg. Suppler evt. med groft brød.

 


Tips

Retten kan sagtens laves i en stegegryde på grillen eller over bål.

Foretrækker du retten med pasta, kan kartoflerne blot udskiftes med den ønskede pasta. Retten egner sig også godt til at blive serveret med ris eller en god mos.

Ekstra smag?
Ønsker du ekstra smag og en mere krydret udgave, så erstat evt. GØL Hotdog pølser med GØL Brunchpølser m. chorizo og erstat paprika med enten røget paprika eller en kobination af paprika og paprika picante.

Mere grønt?
Tilføj evt. groftrevne eller små tern/skiver af gulerødder i retten.

Kan man fryse svensk pølseret?

Du kan godt fryse svensk pølseret, men retten er bedst, når den er frisklavet, fordi kartoflerne kan blive smattede ved optøning og opvarmning.

Et alternativ er at fryse det ned uden kartofler, og i stedet koge nye kartofler og tilsætte dem, når retten opvarmes fra frost.