Svensk pølseretOpskriften på vikingevilje

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Svensk pølseretOpskriften på vikingevilje

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1 pakke Gøl Hotdog Pølser
  • 2 løg
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. paprika
  • 4 dl madlavningsfløde 18%
  • 1 lille dåse konc. tomatpuré
  • 1-2 tsk. æblecidereddike
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 lille bundt purløg
TILBEHØR
  • groft rugbrød
Print opskrift

Sæt tænderne i en lækker nyfortolkning af svensk pølseret – selvfølgelig stadig med masser af kartofler og pølser.

Svensk pølseret er for mange en favorit og udgaven fra Gøl er ingen undtagelse. Den byder på smag og kraft, præcis som en svensk pølseret skal smage.

 


Fremgangsmåde

KARTOFLER

1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.

2. Kog dem i letsaltet vand i ca. 12 minutter.

3. Hæld vandet fra.

 

SVENSK PØLSERET

1. Pil og hak løgene fint, og skær pølserne i skiver, ikke for tynde.

2. Svits løg og pølser i smør på en sautepande.

3. Krydr med paprika og bland det hele godt.

4. Kom fløde, tomatpuré og eddike og bring det hele i kog under omrøring.

5. Tilsæt de kogte kartofler og lad det simre et par minutter.

6. Smag til og server med et godt drys klippet purløg. Suppler evt. med groft rugbrød.


Tips

Retten kan sagtens laves i en stegegryde på grillen.

Lignende opskrifter fra Gøl

Grillpølser med rødløgsmarmelade og tomattapenade

Grillpølser med sommersalat og rugbrød

Gourmet hotdog

med Karl Johan-mayo, bacon og grillede asparges