
Butterdejshotdog med kartoffelmos og karamelliserede løg
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 4 stk. GØL Wienerpølser
- 2 spsk. kruspersille, hakket
- 4 plader butterdej
- 1 stk. æg
- 500 g kartofler
- 125 g smør
- 1 dl mælk
- Salt og peber
- 2 stk. løg
- 1 spsk. rapsolie
- 1 nip salt
- Sort peber
Sådan tilbereder du retten
BUTTERDEJSHOTDOG
1. Skær butterdejsplader til ovale ”pølsebrød” med en længde på ca. 16 cm og bredde på ca. 9 cm.
2. Pensl butterdejsbrød med lidt sammenpisket æg og bag i ovnen ved 220 °C i ca. 9 min.
3. Efter bagningen løfter brødene sig.
4. Tryk dem let sammen med en spatel.
5. Kog GØL Wienerpølser og snit dem i 1/4 dele.
MOS
1. Skræl og skær kartoflerne i mundrette stykker og kog dem møre.
2. Sigt dernæst kogevandet fra og lad dem dampe af et par minutter.
3. Skær smør i små tern og pisk i kartoflerne med en håndmixer.
4. Tilsæt herefter mælk.
5. Smag til med salt og peber.
KARAMELLISEREDE LØG
Snit løgene, strø med salt og steg i olie under omrøring i 15-20 min. Smag til med sort peber.
SERVERING
Fordel mos på butterdejsbrødene og stik pølsesnitter i. Fordel løg, strø med kruspersille og sort peber.