Butterdejshotdog med kartoffelmos og karamelliserede løg

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Butterdejshotdog med kartoffelmos og karamelliserede løg

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. GØL Wienerpølser
  • 2 spsk. kruspersille, hakket
  • 4 plader butterdej
  • 1 stk. æg
MOS
  • 500 g kartofler
  • 125 g smør
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
KARAMELLISEREDE LØG
  • 2 stk. løg
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 nip salt
  • Sort peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

BUTTERDEJSHOTDOG

1. Skær butterdejsplader til ovale ”pølsebrød” med en længde på ca. 16 cm og bredde på ca. 9 cm.

2. Pensl butterdejsbrød med lidt sammenpisket æg og bag i ovnen ved 220 °C i ca. 9 min.

3. Efter bagningen løfter brødene sig.

4. Tryk dem let sammen med en spatel.

5. Kog GØL Wienerpølser og snit dem i 1/4 dele.

 

MOS

1. Skræl og skær kartoflerne i mundrette stykker og kog dem møre.

2. Sigt dernæst kogevandet fra og lad dem dampe af et par minutter.

3. Skær smør i små tern og pisk i kartoflerne med en håndmixer.

4. Tilsæt herefter mælk.

5. Smag til med salt og peber.

 

KARAMELLISEREDE LØG

Snit løgene, strø med salt og steg i olie under omrøring i 15-20 min. Smag til med sort peber.

 

Fordel mos på butterdejsbrødene og stik pølsesnitter i. Fordel løg, strø med kruspersille og sort peber.