Mormor hotdog med agurkesalat, brun sovs og rødkål

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Mormor hotdog med agurkesalat, brun sovs og rødkål

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. Gøl Hotdog Pølser
  • 4 stk. pølsebrød
  • 1 pose franske Kartofler
RØDKÅL
  • 200 g rødkål
  • 1 dl balsamico
  • 1 dl appelsinjuice
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. salt
BRUN SOVS
  • 3 stk. løg
  • 1 spsk. neutral olie
  • 4 kviste timian
  • 2 dl fond/bouillon
  • 1 dl mælk
  • Madkulør
  • Salt og peber
AGURKESALAT
  • 1 stk. agurk
  • 4 spsk. dild
  • ¼ løg
  • 1 dl eddike
  • 3 spsk. sukker
  • 1 dl vand
  • Salt og peber
Print opskrift

Vi har lavet en ægte klassiker: En mormor hotdog med agurkesalat, brun sovs og rådkål og serveret med franske kartofler. 

Velbekomme!

 


Fremgangsmåde

RØDKÅL

Reducer balsamico og juice til 1 dl i en gryde og tilsæt sukker og salt.

Skær rødkål tyndt med en skarp kniv og tilsæt til gryden. Kog under låg i 20 min., og yderligere 10 min. uden låg.

 

BRUN SOVS

Snittede løg steges ved lav varme sammen med timian i olien. Rør af og til, og tilsæt efter ca. 30 min. fond.

Tilsæt mælk, tag timian fra og blend til sovsen er lind.

Hæld sovsen tilbage i gryden, kog op, tilsæt kulør og smag til med salt og peber.

 

AGURKESALAT

Agurken snittes i tynde skiver. Kog eddike op med sukker og tilsæt vand, hakket dild, agurk og snittet løg.

Lad agurkesalaten trække ca. 30 min. før servering, og smag til med salt og peber.

 

Anret Gøl Hotdogpølser i pølsebrød. Læg en god skefuld brun sovs, rødkål og agurkesalat på hver.

Slut med franske kartofler.

Lignende opskrifter fra Gøl

Hotdog med fersk tun og mayonnaise

Store pølsehorn

Grillpølser med scrambled eggs på butterdejsbund

Til brunchbordet