
Mormor hotdog med agurkesalat, brun sovs og rødkål
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 4 stk. GØL Hotdog Pølser
- 4 stk. pølsebrød
- 1 pose franske Kartofler
- 200 g rødkål
- 1 dl balsamico
- 1 dl appelsinjuice
- 2 spsk. rørsukker
- 1 tsk. salt
- 3 stk. løg
- 1 spsk. neutral olie
- 4 kviste timian
- 2 dl fond/bouillon
- 1 dl mælk
- Madkulør
- Salt og peber
- 1 stk. agurk
- 4 spsk. dild
- ¼ løg
- 1 dl eddike
- 3 spsk. sukker
- 1 dl vand
- Salt og peber
Sådan tilbereder du retten
RØDKÅL
1. Reducer balsamico og juice til 1 dl i en gryde og tilsæt sukker og salt.
2. Skær rødkål tyndt med en skarp kniv og tilsæt til gryden.
3. Kog under låg i 20 min., og yderligere 10 min. uden låg.
BRUN SOVS
1. Snittede løg steges ved lav varme sammen med timian i olien.
2. Rør af og til, og tilsæt efter ca. 30 min. fond.
3. Tilsæt mælk, tag timian fra og blend til sovsen er lind.
4. Hæld sovsen tilbage i gryden, kog op, tilsæt kulør og smag til med salt og peber.
AGURKESALAT
1. Agurken snittes i tynde skiver.
2. Kog eddike op med sukker og tilsæt vand, hakket dild, agurk og snittet løg.
3. Lad agurkesalaten trække ca. 30 min. før servering, og smag til med salt og peber.
SERVERING
1. Anret GØL Hotdogpølser i pølsebrød.
2. Læg en god skefuld brun sovs, rødkål og agurkesalat på hver.
3. Slut med franske kartofler.