
Gourmet hotdogmed Karl Johan-mayo, bacon og grillede asparges
- 2 t. 0 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 4 stk. GØL Frankfurtere
- 4-8 stk asparges
- 375 g hvedemel
- 150 g brunet og afkølet smør
- 1.5 dl sødmælk
- 15 g gær
- 2 spsk. brun farin
- 1 tsk. salt
- Rapsolie til udrulning
- Æg til pensling
- 2 dl din yndlings-mayo
- 1 tsk. dijonsennep
- 8 stk. tørrede Karl Johan* i skiver
- ½ l. vand
- 8 skiver bacon i tykke skiver
- ½ dl olie
- 3 fed hvidløg
- 20 stk. sorte peberkorn
- 5 stilke timian
Sådan tilbereder du retten
BRIOCHE HOTDOGBRØD (12 stk.)
1. Opløs gær i mælk og tilsæt de resterende ingredienser undtagen salt.
2. Rør det sammen på en røremaskine ved lav hastighed i 4 min.
3. Sæt herefter hastigheden til høj i 6 min.
4. Sænk hastigheden og tilsæt salt, og rør herefter i 1 min. ved lav hastighed.
5. Kom dejen i en olieret skål og lad den hæve tildækket og lunt i 45-60 min.
6. Rul en ca. 1,5 cm. tyk pølse af dejen og skær i brødstykker, der er 2-3 cm længere end pølsen.
7. Pres hvert brød lidt, og lad dem hæve lunt i yderligere 30-45 min.
8. Pensl brødene med et sammenpisket æg og bag dem i 10-12 min. ved 180 °C.
KARL JOHAN MAYONNAISE
1. Overhæld svampene med ½ l. kogende vand og sigt svampene efter ca. 5 min.
2. Hak de udblødte svampe og vend med mayonnaise og sennep.
BACON
1. Tilbered bacon og de øvrige ingredienser i en gryde med olie i ca. 30 min. ved svag varme.
SERVERING
1. Grill pølserne ved svag varme og til sidst asparges.
2. Snit asparges og servér i hotdogs med Karl Johan-mayo og bacon.
Tips
*Alternativt andre gode tørrede svampe