Gourmet hotdogmed Karl Johan-mayo, bacon og grillede asparges

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Gourmet hotdogmed Karl Johan-mayo, bacon og grillede asparges

  • 2 t. 0 min.
  • 2 personer

Ingredienser

BRIOCHE HOTDOGBRØD
  • 375 g hvedemel
  • 150 g brunet og afkølet smør
  • 1.5 dl sødmælk
  • 15 g gær
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 tsk. salt
  • Rapsolie til udrulning
  • Æg til pensling
KARL JOHAN MAYONNAISE
  • 2 dl din yndlings-mayo
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 8 stk. tørrede Karl Johan* i skiver
  • ½ l. vand
BACON
  • 8 skiver bacon i tykke skiver
  • ½ dl olie
  • 3 fed hvidløg
  • 20 stk. sorte peberkorn
  • 5 stilke timian
Print opskrift

Når det skal være lidt ekstra lækkert kan vi virkelig anbefale den her gourmet hotdog. Så du kan roligt finde røremaskinen frem; de lækre briochebrød får dig næppe til at kaste forklædet i ringen. Lad de hjemmebagte brød få selskab af sprøde asparges, Karl Johan-mayo og GØL Frankfurtere.

 


Sådan tilbereder du retten

BRIOCHE HOTDOGBRØD (12 stk.)

1. Opløs gær i mælk og tilsæt de resterende ingredienser undtagen salt.

2. Rør det sammen på en røremaskine ved lav hastighed i 4 min.

3. Sæt herefter hastigheden til høj i 6 min.

4. Sænk hastigheden og tilsæt salt, og rør herefter i 1 min. ved lav hastighed.

5. Kom dejen i en olieret skål og lad den hæve tildækket og lunt i 45-60 min.  

6. Rul en ca. 1,5 cm. tyk pølse af dejen og skær i brødstykker, der er 2-3 cm længere end pølsen.

7. Pres hvert brød lidt, og lad dem hæve lunt i yderligere 30-45 min.

8. Pensl brødene med et sammenpisket æg og bag dem i 10-12 min. ved 180 °C.

KARL JOHAN MAYONNAISE

1. Overhæld svampene med ½ l. kogende vand og sigt svampene efter ca. 5 min.

2. Hak de udblødte svampe og vend med mayonnaise og sennep.

BACON

1. Tilbered bacon og de øvrige ingredienser i en gryde med olie i ca. 30 min. ved svag varme.

SERVERING

1. Grill pølserne ved svag varme og til sidst asparges.

2. Snit asparges og servér i hotdogs med Karl Johan-mayo og bacon.

 


Tips

*Alternativt andre gode tørrede svampe