
Hotdog med gourmet hotdogbrød, sennepsmayo og hjemmesyltede agurker
- 2 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
GOURMET HOTDOGBRØD- 375 g hvedemel
- 100 g brunet smør
- 1,75 dl sødmælk
- 15 g gær
- 2 spsk. brun farin
- 1 tsk. salt
- Rapsolie til udrulning
- Æg til pensling
- 1 agurk, snittet i tynde skiver
- 1 lille snittet rødløg
- 1 dl æblecidereddike
- 1 dl sukker
- ½ tsk. tørrede chiliflager
- 1 tsk. salt
- 1 dl mayonnaise, din favorit
- 1 spsk. sennep, din favorit
- 1 dl ketchup, din favorit
- 1 æble i tern
- 8 stk. GØL Pølser, din favorit
Sådan tilbereder du retten
GOURMET HOTDOGBRØD (giver 12 stk.)
1. Gær opløses i mælk, og de øvrige ingredienser undtagen salt tilsættes.
2. Rør sammen på røremaskine ved lav hastighed i 4 min. og dernæst på høj hastighed i 6 min.
3. Herefter tilsættes salt, og der røres ved lav hastighed i 1 min.
4. Lad dejen hæve tildækket og lunt i 45-60 min.
5. Rul en 1,5 cm tyk pølse af dejen og skær i stykker, der er 2-3 cm. længere end pølsen.
6. Pres brødene lidt, og lad dem hæve lunt i 30-45 min.
7. Pensl med sammenpisket æg, og bag i 10-12 min. ved 180 °C.
AGURKESALAT
1. Vend ingredienserne sammen, og lad agurkerne trække mindst 15 min. inden servering
SENNEPSMAYO
1. Mayonnaise og sennep røres sammen
SERVERING
1. Vend ketchup og æbletern sammen.
2. Grill 8 stk. Gøl Pølser langsomt ved svag varme.
3. Servér hotdogs med henholdsvis ketchup og æbletern til børn og sennepsmayo og agurkesalat til voksne.