Grillede pølser med sommersalat samt danske kartofler
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk GØL Grillpølser
- 1 pk GØL Frankfurter
- 800 g nye små kartofler
- 50 g blødt smør
- 1 økologisk citron
- Flagesalt
- 100 g rucola
- 100 g spinat
- 150 g hjertesalat
- ½ vandmelon (honningmelon, cantaloupe eller anden melon kan også bruges)
- 150 g feta
- ½ agurk
- 100 g blåbær
- 1 rødløg
- 40 g pinjekerner
- 1 God håndfuld mynte
- 1 økologisk citron
- 1 dl ekstra jomfru olivenolie
- ½-1 tsk. dijonsennep efter smag
- 2 tsk. akaciehonning
- Salt & peber
Sådan tilbereder du retten
Citrondressing:
- Bland olivenolie, dijonsennep, akaciehonning i en lille skål.
- Skyl og riv skallen fra citronen.
- Tilsæt citronskal og saft fra citronen til olien (smag til med citronsaften)
- Smag til med flagesalt og peber.
Salat:
- Skyl salaten og tør det godt.
- Hak eller del hjertesalaten i mindre stykker.
- Skyl og halvér vandmelonen. Fjern de værste kerner.
- Skræl melonen og skær melonen i passende, mundrette stykker.
- Skyl agurken og halvér den. Skrab de små kerner/den våde midte ud med en teske.
- Skær agurken i små halve både.
- Pil og hak rødløg i små, tynde skiver.
- Skyl blåbær og mynte, og hak mynten fint.
- Rist pinjekernerne på en pande på grillen eller komfuret.
- Bland salat, melon, løg, agurk og fetaost på et fad eller i en skål.
- Kom citrondressingen over og vend salaten let sammen.
- Drys med mynte, feta og de ristede pinjekerner.
Nye kartofler m. citronsmør:
- Rens og skrub kartoflerne fri fra jord.
- Kartoflerne kommes i en gryde med letsaltet vand og bringes i kog. Kartoflerne koges i ca. 7-8 min. afhængig af størrelse.
- Tag kartoflerne af blusset og lad dem trække i vandet i ca. 5 min. Kartoflerne skal stadig være faste men skal kunne slippe en kødnål.
- Imens blandes det bløde smør med flagesalt, revet citronskal og saften fra ½-1 citron. Smag til.
- Hæld vandet fra.
- Vend kartoflerne med citronsmør og drys med flagesalt.
GØL Pølser:
- Grill GØL pølserne på grillen til de er gyldne og sprøde. Følg evt. vores tilberedningsguide her for at få de mest saftige og sprøde pølser.
Servering:
- Servér de grillede pølser med de nye kartofler og sommersalaten.
- Velbekomme.