Grillede pølser med sommersalat samt danske kartofler

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grillede pølser med sommersalat samt danske kartofler

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Nye kartofler m. citronsmør
  • 800 g nye små kartofler
  • 50 g blødt smør
  • 1 økologisk citron
  • Flagesalt
Sommersalat
  • 100 g rucola
  • 100 g spinat
  • 150 g hjertesalat
  • ½ vandmelon (honningmelon, cantaloupe eller anden melon kan også bruges)
  • 150 g feta
  • ½ agurk
  • 100 g blåbær
  • 1 rødløg
  • 40 g pinjekerner
  • 1 God håndfuld mynte
Citrondressing
  • 1 økologisk citron
  • 1 dl ekstra jomfru olivenolie
  • ½-1 tsk. dijonsennep efter smag
  • 2 tsk. akaciehonning
  • Salt & peber
Print opskrift

Nye danske kartofler er en ægte sommerspise og de er fantastisk tilbehør til lækre grillede pølser. Prøv opskriften her på gyldne og sprøde grillede GØL pølser, nye danske kartofler med citronsmør og en lækker sommersalat med melon og feta.

 


Sådan tilbereder du retten

Citrondressing:

  1. Bland olivenolie, dijonsennep, akaciehonning i en lille skål.
  2. Skyl og riv skallen fra citronen.
  3. Tilsæt citronskal og saft fra citronen til olien (smag til med citronsaften)
  4. Smag til med flagesalt og peber.

 

Salat:

  1. Skyl salaten og tør det godt.
  2. Hak eller del hjertesalaten i mindre stykker.
  3. Skyl og halvér vandmelonen. Fjern de værste kerner.
  4. Skræl melonen og skær melonen i passende, mundrette stykker.
  5. Skyl agurken og halvér den. Skrab de små kerner/den våde midte ud med en teske.
  6. Skær agurken i små halve både.
  7. Pil og hak rødløg i små, tynde skiver.
  8. Skyl blåbær og mynte, og hak mynten fint.
  9. Rist pinjekernerne på en pande på grillen eller komfuret.
  10. Bland salat, melon, løg, agurk og fetaost på et fad eller i en skål.
  11. Kom citrondressingen over og vend salaten let sammen.
  12. Drys med mynte, feta og de ristede pinjekerner.

 

Nye kartofler m. citronsmør:

  1. Rens og skrub kartoflerne fri fra jord.
  2. Kartoflerne kommes i en gryde med letsaltet vand og bringes i kog. Kartoflerne koges i ca. 7-8 min. afhængig af størrelse.
  3. Tag kartoflerne af blusset og lad dem trække i vandet i ca. 5 min. Kartoflerne skal stadig være faste men skal kunne slippe en kødnål.
  4. Imens blandes det bløde smør med flagesalt, revet citronskal og saften fra ½-1 citron. Smag til.
  5. Hæld vandet fra.
  6. Vend kartoflerne med citronsmør og drys med flagesalt.

 

GØL Pølser:

  1. Grill GØL pølserne på grillen til de er gyldne og sprøde. Følg evt. vores tilberedningsguide her for at få de mest saftige og sprøde pølser.

 

Servering:

  1. Servér de grillede pølser med de nye kartofler og sommersalaten.
  2. Velbekomme.