Frankfurter med gourmet karryketchup og brasede kartofler
Ingredienser
- 4 stk. GØL Frankfurter
- 1 stk. medium, pillet og groft hakket rødløg
- 1 stk. groft hakket rød chili
- 30 g skrællet og groft hakket ingefær
- 2-3 fed pillet og fint revet hvidløg
- 1 spsk. tomatpure
- 400 g hakkede tomater på dåse presset igennem en grov sigte
- 100 g rørsukker
- 1 dl æbleeddike
- 2 spsk. rapsolie
- 6-8 g salt
- ½ tsk. paprika, røget
- 5 stk. nelliker
- 5 stk. sorte peberkorn
- 1 stang kanel
- 3 stk. laurbærblade
- 4 stk. kardemommekapsler gerne 3 grønne og 1 sort (alt. ½ tsk. stødt kardemomme)
- ½ spsk. korianderfrø
- ½ spsk. spidskommen
- ½ spsk. gurkemeje
- 1 spsk. fennikelfrø
- 10 stk. mandler
- 600 g små kartofler m. skræl
- 150 g bacon i tern
- 25 g smør
- 1 stk. løg lille, pillet og hakket.
Sådan tilbereder du retten
BASE TIL GOURMET KARRYKETCHUP
1. Varm olie op i en gryde.
2. Lav først en ketchup-base med rødløg, chili, ingefær og hvidløg. Bland det sammen og steg det under omrøring i den opvarmede olie ved middel varme i 5-8 min.
3. Kom herefter tomatpure og sukker ved, og rist et minut ved svag varme.
4. Hæld eddike ved, og kog ind ved svag varme i 30 min.
5. Tilsæt tomat, og lad ketchuppen koge ind 40-45 min.
6. Smag til med salt og evt. mere chili, sukker og eddike.
KRYDDERIBLANDING TIL GOURMET KARRYKETCHUP
1. Bag mandlerne i 15-18 min. ved 170°C
2. Rist krydderierne på en tør pande og blend dem med mandlerne.
3 Tag 1 spsk. fra til at drysse over retten senere.
4. Bland resten i ketchup-basen.
BRASEDE KARTOFLER
1. Kog kartoflerne i vand med masser af salt.
2. Brus smørret op på en pande. Kom løg og bacon på og rist 5 min.
3. Skær kartoflerne i kvarte og kom dem på panden med løg og bacon og rist 10 min. mere.
SERVERING
1. Server GØL Frankfurter med Gourmet Karryketchup strøet med karry og persille og brasede kartofler.