Sommer Griller med Gudhjem mayonnaise og gyldne, sprøde rødløg

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Sommer Griller med Gudhjem mayonnaise og gyldne, sprøde rødløg

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 skiver groft brød
  • 150 g kørvel
  • Feldsalat
  • 1 pk. Gøl Sommer Griller
GUDHJEM MAYONNAISE
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • Røget salt
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1-2 tsk. hvidvinseddike
  • Saften af 1⁄4 citron evt lidt af skallen
  • 1 spsk. tørret og pulveriseret Karl Johan svampe*
  • Friskkværnet sort peber
  • 3 dl rapsolie
SPRØDE LØG
  • 3 stk. rødløg
  • 2 dl mælk
  • 100 g hvedemel
  • 2 dl rapsolie
  • Salt og peber
Print opskrift

Vores Gøl Sommer Griller er skabt til sommeren. Her er den serveret med inspiration fra Bornholm med en Gudhjem mayonnaise og gyldne sprøde rødløg. 

Vær opmærksom på, at løgene i denne opskrift gerne skal trække i 5 timer!

Velbekomme!


Fremgangsmåde

GUDHJEM MAYONNAISE
Kom æggeblommen i en blender sammen med de øvrige ingredienser, slut af med rapsolien der tilsættes langsomt indtil mayonnaisen har den ønskede konsistens.

Mayonnaisen kan også laves med en stavblender.

 

SPRØDE RØDLØG

Pil løgene og skær dem i nogle gode ringe. Læg løgene i mælk, i mindst 5 timer.

Tag løgene op af mælken og dup dem tørre. Løgene vendes i hvedemel og steges gyldne i rapsolie ved jævn varme.

Dryp løgene af på køkkenrulle, krydder med salt og peber og servér med det samme eller opbevar dem i en lufttæt beholder indtil du skal bruge dem.

 

Smid brødet på grillen, når pølserne er ved at være grillet. Smør det ristede brød med mayonnaisen – læg pølsen på, pynt med de gyldne løgringe og salaten.

Serveres på groft grillet brød smurt med Gudhjem mayonnaise, gyldne sprøde løgringe og lidt grøn salat.

 


Tips

Tørret Karl Johan svampe kan købes i det lokale supermarked eller special- købmand.

De tørrede svampe knuses i en morter eller en kaffekværn. 

Lignende opskrifter fra Gøl

Grillpølser med scrambled eggs på butterdejsbund

Til brunchbordet

Tapas med spansk salami på flutes og oliventapenade

Mormor hotdog med agurkesalat, brun sovs og rødkål