Grillpølser med rødløgsmarmelade og tomattapenade

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grillpølser med rødløgsmarmelade og tomattapenade

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

RØDLØGSMARMELADE
  • 300 g rødløg
  • 30 g god rørsukker
  • 1-2 spsk. god honning
  • 1 dl lys balsamico eller anden lys eddike
  • Salt og peber
TOMATTAPENADE
  • 100 g soltørret tomat i olie
  • Saft og skal fra 1⁄4 økologisk citron
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl god olivenolie (gerne fra tomaterne)
  • 2 stk. pasteuriserede æggeblommer
  • ½ dl græsk yoghurt
  • 1 tsk. harissa
  • Salt og peber
Print opskrift

Rødløgsmarmelade er virkelig overset for det smager fantastisk. Sammen med en god GØL Grillpølse, asparges, tomattapenade og en god salat har du en fuldendt ret. 

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

ASPARGES

1. Grill asparges med lidt salt.

RØDLØGSMARMELADE

1. Pil rødløg og skær i fine både.

2. Kom dem i gryde med resten af ingredienserne.

3. Lad løgene simre, stille og roligt i ca. 20-30 minutter.

4. Smag til med salt og peber.

5. Tag dem af varmen med det samme, og lad dem køle hurtigt af i en bakke eller skål.

6. På den måde bevarer de deres røde farve.

7. Hæld dem herefter på helt rene lufttætte glas, så kan marmeladen fint holde en måned.

TOMATTAPENADE
1. Blend de soltørrede tomater i en blender sammen med hvidløg, æggeblommer og salt.

2. Tilsæt mens maskinen kører først saft og derefter skal fra citronen, derpå lidt olivenolie ad gangen – det er meningen, at den skal blive som en mayonnaise i konsistensen.

3. Vend til sidst den græske yoghurt i, og smag tapenaden til med salt og peber. Det er en god idé at lave tapenaden dagen før, så smagen rigtig kan få lov til at udvikle sig.

SERVERING

1. Grill pølserne - servér dem med en skefuld rødløgsmarmelade, tomattapenade, de grillede asparges og lidt salat der vendt med en god olie.

 


Tips

Harissa er en chilipasta der stammer fra Tunesien, og kan købes i det lokale supermarked eller specialkøbmand. Harissa kan erstattes af almindelig chilipasta.