Frankfurter med lyngrøget bagt kartoffel

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Frankfurter med lyngrøget bagt kartoffel

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

DRESSING
  • 2 dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 pasteuristeret æggeblomme
  • 1 ansjosfilet i olie
  • 1 spsk. æbleeddikke
  • 1 tsk. Worchestershire sauce
  • 3 spsk. fintrevet parmesan
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
CROUTONER
  • Brød, groft
  • 50 g parmesanflager
Print opskrift

Bagekartofler får en helt fantastisk smag, hvis de røges med lyng eller timian. Serveret med spidskålsalat og frankfurter. 

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

KARTOFLER

1. Skrub kartoflerne og tør dem.

2. Prik dem med en gaffel og bag dem i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time.

3. De bagte kartofler halveres og grilles 5 minutter over lyng. 

DRESSING
1. Rør dressingen sammen og vend den rundt med 1/2 fintsnittet spidskål og en god håndfuld skyllet frisee salat.

CROUTONER
2. Skær brød groft og rist i olie sammen med lidt hvidløg.

SERVERING

1. Skær et snit i de bagte kartofler – anret frankfurteren, snittet som en hotdog, med kålsalaten.

2. Pynt med parmesan høvlet i flager, samt de grove croutoner.

 


Tips

Kan du ikke få fat i lyng til bagningen af kartoflerne, kan du også bruge andet som fx timian.