Frankfurter med lyngrøget bagt kartoffel

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Frankfurter med lyngrøget bagt kartoffel

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. Gøl Frankfurter
  • 2 bagekartofler
  • 1 stk. Spidskål
DRESSING
  • 2 dl oliven olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 pasteuristeret æggeblomme
  • 1 ansjosfilet i olie
  • 1 spsk. æbleeddikke
  • 1 tsk. Worchestershire sauce
  • 3 spsk. fintrevet parmesan
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
CROUTONER
  • Brød, groft
  • 50 g parmesanflager
Print opskrift

Bagekartofler får en helt fantastisk smag, hvis de røges med lyng eller timian. Serveret med spidskålsalat og frankfurter. 

Velbekomme!

 


Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne og tør dem.

Prik dem med en gaffel og bag dem i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time.

De bagte kartofler halveres og grilles 5 minutter over lyng. 

 

DRESSING
Rør dressingen sammen og vend den rundt med 1/2 fintsnittet spidskål og en god håndfuld skyllet frisee salat.

 

CROUTONER
Skær brød groft og rist i olie sammen med lidt hvidløg.

 

Skær et snit i de bagte kartofler – anret Gøl frankfurteren i snittet som en hotdog med kålsalaten.

Pynt med parmesan høvlet i flager, samt de grove croutoner.

 


Tips

Kan du ikke få fat i lyng til bagningen af kartoflerne, kan du også bruge andet som fx timian. 

Lignende opskrifter fra Gøl

Svensk pølseret

Opskriften på vikingevilje

Hotdog med pølse i svøb, majs, rørt ketchup og brøndkarse

Rustikke hotdogs med kålslaw

Opskriften på mandsmod