Frankfurter med lyngrøget bagt kartoffel
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 4 stk. GØL Frankfurter
- 2 bagekartofler
- 1 stk. Spidskål
- 2 dl olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 pasteuristeret æggeblomme
- 1 ansjosfilet i olie
- 1 spsk. æbleeddikke
- 1 tsk. Worchestershire sauce
- 3 spsk. fintrevet parmesan
- 1 spsk. citronsaft
- Salt og peber
- Brød, groft
- 50 g parmesanflager
Sådan tilbereder du retten
KARTOFLER
1. Skrub kartoflerne og tør dem.
2. Prik dem med en gaffel og bag dem i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time.
3. De bagte kartofler halveres og grilles 5 minutter over lyng.
DRESSING
1. Rør dressingen sammen og vend den rundt med 1/2 fintsnittet spidskål og en god håndfuld skyllet frisee salat.
CROUTONER
2. Skær brød groft og rist i olie sammen med lidt hvidløg.
SERVERING
1. Skær et snit i de bagte kartofler – anret frankfurteren, snittet som en hotdog, med kålsalaten.
2. Pynt med parmesan høvlet i flager, samt de grove croutoner.
Tips
Kan du ikke få fat i lyng til bagningen af kartoflerne, kan du også bruge andet som fx timian.