Grove pølsebrød

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grove pølsebrød

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • ½ dl rapsolie (eller anden smagsneutral olie)
  • 2 æg
  • 150 g grahamsmel
  • 550 g hvedemel
  • 2 tsk. flagesalt
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 1 æg til pensling
  • 1 spsk. mælk til pensling
  • Sesamfrø
Print opskrift

Du har helt sikkert smagt en klassisk hotdog, men hvad med en hotdog med groft pølsebrød? Grahamsmelet i brødet giver ekstra kant og tilføjer mere fylde til din hotdog.  

Forkæl dine venner og familie med lækre hotdogs serveret i de hjemmebagte grove pølsebrød, og fuldend med din favoritpølse fra GØL.

Vær opmærksom på hævetiderne i denne opskrift.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Lun mælk, så den er fingervarm og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt olie, akaciehonning og æg.
  3. Bland grahamsmel og hvedemel sammen og tilsæt det lidt ad gangen under omrøring (brug gerne en røremaskine).
  4. Til sidst tilsættes salt, og dejen æltes til den er smidig (minimum 8-10 min).
  5. Tildæk dejen med et fugtigt klæde og stil til hævning et lunt sted i 60 min.
  6. Hæld dejen ud på et oliesmurt bord.
  7. Kom også lidt olie på hænderne, så dejen er til at arbejde med og ikke hænger i eller bliver tør.
  8. Del dejen i 12-14 stykker og form til aflange pølsebrød, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Brødene efterhæves i yderligere 45-60 min.
  10. Pensl hotdogbrødene med sammenpisket æg og mælk.
  11. Drys med sesamfrø.
  12. Bag hotdogbrødene midt i en forvarmet ovn ved 175°C varmluft i 15-17 min. til de er gyldne og gennembagte.
  13. Servér med din favorit GØL pølse i en hotdog eller som tilbehør.
  14. Velbekomme.

 


Tips

Når du alligevel har fundet alt køkkengrejet frem og har forklædet på, så bag en ekstra stor portion. De grove pølsebrød kan nemlig sagtens fryses ned. Når du tager de optøede pølsebrød op af fryseren igen, så dup dem med lidt vand på overfladen, og bag ved 175°C i cirka 10 minutter – så er de så godt som friskbagte.

Prøv også vores briochehotdogbrød

 

Vælg din favoritpølse

En pølse er ikke bare en pølse. Der er et hav af forskellige nuancer i smagen, og konsistensen i de forskellige varianter af pølser kan også være vidt forskellig. Det afspejler vores udvalg også. Vi har alt lige fra en frankfurter med cheddar og chili til en helt klassisk hotdogpølse.

Find din yndlingspølse

 

Smagfuldt tilbehør til din hotdog

Den dyppelse og topping, du vælger til din hotdog, er i høj grad med til at definere smagsoplevelsen. Hvis du har lyst til at lave dit eget tilbehør til dine hjemmelavede grove pølsebrød, kan du gå på opdagelse i vores mange opskrifter på hjemmelavet tilbehør.

Få inspiration til tilbehør til din hotdog