PølsebrødNem opskrift på pølsebrød

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

PølsebrødNem opskrift på pølsebrød

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 30 g gær
  • 3 dl mælk
  • 4 æg
  • 650 g hvedemel
  • 2 ½ spsk. sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 2 tsk flagesalt
  • 200 g blødt smør
  • 1 æg til pensling
  • 1 spsk. mælk til penslig
  • Sesamfrø
Print opskrift

Vil du imponere dine gæster med en lækker gourmethotdog? Så prøv vores luftige briochepølsebrød. Brioche er en klassisk fransk brødtype, som er bagt med æg og masser af smør, hvilket gør brødet blødt og luftigt.

Du behøver ikke være rutineret i et køkken for at lave pølsebrødene selv. Vi har lavet en simpel guide, der hjælper dig til at opnå de helt perfekte pølsebrød. Vælg din yndlings GØL pølse, en god dyppelse og topping, og så er du klar til at servere et måltid, der er populært hos både store og små.

Vær opmærksom på hævetiden i denne opskrift.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt inden brug.
  2. Lun mælk, så den er fingervarm og opløs gæren heri.
  3. Slå æggene ud i blandingen.
  4. Bland hvedemel, sukker og kardemomme i en skål.
  5. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen, mens der røres.
  6. Tilsæt salt.
  7. Skær det bløde smør i små tern og tilsæt lidt ad gangen.
  8. Smørret indarbejdes i dejen, til den er lind og blank.
  9. Dejen sættes til hævning et lunt sted med et fugtigt klæde over og hæves i ca. 1½ time til dobbelt størrelse.
  10. Hæld dejen ud på et bord smurt med lidt olie og del dejen i 12-15 lige store stykker.
  11. Form til aflange pølsebrød og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  12. Pølsebrødene sættes til efterhævning med et fugtigt klæde over i ca. 30 min.
  13. Pensl pølsebrødene med sammenpisket æg og mælk og drys med sesamfrø.
  14. Bag pølsebrødene i en forvarmet ovn ved 175°C varmluft i 14-17 min. til de er flotte gyldne og gennembagte.
  15. Servér med din favorit GØL pølse i en hotdog eller som tilbehør.
  16. Velbekomme.

 


Tips

Prøv nye varianter af hotdoggen

Du har helt sikkert smagt en klassisk hotdog, men har du prøvet en hotdog med løgringe og bearnaise? Eller hvad med en med pesto, rucola og pinjekerner? Der findes mange forskellige varianter af en hotdog, og vi har samlet nogle af de bedste. Gå på opdagelse i vores hotdogunivers og bliv inspireret til din næste smagsoplevelse.

Se alle opskrifter på hotdogs her

 

Husk tilbehør til din hotdog

En hotdog smager bare bedre med noget lækkert dyppelse og topping til. Tilbehøret definerer, hvilken smagsnuance den skal have. Du kan sætte dit helt eget præg på hotdoggen ved at lave tilbehøret selv, og det behøver ikke være svært. Lad dig inspirere af vores mange opskrifter på hjemmelavet tilbehør, næste gang menuen står på hotdogs.

Udforsk opskrifterne på hjemmelavet tilbehør

 

Hotdog på grill

Synes du heller ikke, at der noget bedre end duften af pølser på grillen en sommeraften? Heldigvis kan du nemt få den dejlige duft i din hotdog. Når du tilbereder pølsen på grillen, får den nemlig et twist, som du ikke kan opnå på panden.

Få opskriften på hotdog på grillen med bacon og agurkesalat