Hjemmelavet ketchup

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Hjemmelavet ketchup

  • 1 t. 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 lille løg
  • 1 frisk mild rød chili
  • 30 g skrællet og groftrevet ingefær
  • 2-3 fed fintrevet hvidløg
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 400 g finthakkede tomater
  • 100 g rørsukker
  • 1 dl æbeleddike
  • 2 spsk. rapsolie
  • Salt
Print opskrift

Pølser og ketchup er et uundgåeligt makkerpar, og udover at det er nemt at lave selv, smager det også friskt og skønt. 

Prøv opskriften her og tag din hotdog til nye højder, eller brug den som dyppelse, i burgers eller som tilbehør til scrambled egg m. brunchpølser. 

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Varm olie op i en gryde. 
  2. Lav først en ketchup-base med rødløg, chili ingefær og hvidløg, som steges under omrøring ved middel varme i 5-8 min. 
  3. Kom herefter tomatpuré og sukker ved, og rist i yderligere i ca. 1 min ved svag varme. 
  4. Hæld eddike ved og kog ind ved svag varme i ca. 30 min. 
  5. Tilsat til sidst tomat og lad ketchuppen koge ind i yderligere 40-45 min. 
  6. Smag til med salt og evt. mere sukker og eddike 
  7. Blend evt. massen hvis der ønskes en glat ketchup. 
  8. Velbekomme.