
Hjemmelavet ketchup
- 1 t. 15 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 lille løg
- 1 frisk mild rød chili
- 30 g skrællet og groftrevet ingefær
- 2-3 fed fintrevet hvidløg
- 1 spsk. tomatpuré
- 400 g finthakkede tomater
- 100 g rørsukker
- 1 dl æbeleddike
- 2 spsk. rapsolie
- Salt
Sådan tilbereder du retten
- Varm olie op i en gryde.
- Lav først en ketchup-base med rødløg, chili ingefær og hvidløg, som steges under omrøring ved middel varme i 5-8 min.
- Kom herefter tomatpuré og sukker ved, og rist i yderligere i ca. 1 min ved svag varme.
- Hæld eddike ved og kog ind ved svag varme i ca. 30 min.
- Tilsat til sidst tomat og lad ketchuppen koge ind i yderligere 40-45 min.
- Smag til med salt og evt. mere sukker og eddike
- Blend evt. massen hvis der ønskes en glat ketchup.
- Velbekomme.