Pølser på panden

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Pølser på panden

  • 50 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan pandesteger du pølser

Når du steger dine pølser på panden, er du garanteret en sprød smagsoplevelse – og både tynde og tykke pølser kan pandesteges. Her guider vi dig til to forskellige måder at tilberede pølser på panden, nemlig den nemme og den kærlige tilberedningsmetode. Vi deler også vores bedste tips og ticks til pandestegning, så du er sikker på at opnå et perfekt resultat hver gang.

 


Sådan tilbereder du retten

Den kærlige tilberedningsmetode – GØLs anbefaling

  1. Kom pølserne på en kold, tør pande, og tænd på lavt blus. Rist pølserne ved svag varme.
  2. Sørg for at vende pølserne ofte. I starten ca. hvert 10-12 min. Det sikrer, at pølserne ikke sprækker så nemt. I takt med at pølsens kernetemperatur stiger, anbefales det, at frekvensen med at vende pølserne øges.

Grillpølser, Hotdog-, Wiener- & Brunchpølser (tynde pølser):

  • Efter ca. 35-45 minutter vil pølserne være spiseklar. Brunchpølserne vil være klar efter ca. 25-30 minutter.
  • GØL anbefaler dog at riste pølserne i 60-75 minutter, da du på den måde får en endnu mere sprød oplevelse.
  • Servér fx GØL Grillpølser i en ristet hotdog med det hele eller som tilbehør til en god pastasalat. Eller prøv fx GØL Brunchpølser til en cremet æggekage.
  • Velbekomme.

 

Frankfurtere (tykke pølser):

  • Efter ca. 45-55 minutter vil pølserne være spiseklar og gennemvarmede.
  • GØL anbefaler dog at riste pølserne i 90 minutter – herved vil du opnå en endnu mere sprød og lækker Frankfurter.
  • Servér eksempelvis GØL Frankfurter med en god og cremet kartoffelmos eller i en rustik omgang biksemad.
  • Velbekomme.

 

Den hurtige tilberedningsmetode

  • Kom pølserne på en kold, tør (eller meget let smurt) pande. Rist pølserne ved jævn-moderat varme.
  • Sørg for at vende pølserne ofte, hvis du vil undgå, at pølserne sprækker (ca. hvert 8-10 minutter)


Grillpølser, Hotdog-, Wiener- & Brunchpølser (tynde pølser):

  • Efter ca. 25-30 minutter vil pølserne være spiseklar.
  • Velbekomme.

Frankfurtere (tykke pølser):

  • Frankfurtere vil være spiseklar efter ca. 30-35 minutter.
  • Velbekomme.

 


Tips

Få en jævn stegeskorpe med stanniol

Hvis du vil være sikker på at få en jævn og sprød stegeskorpe på dine pandestegte pølser? Så kan du komme et stykke stanniol på panden og lægge pølserne ovenpå. Udover at det giver en jævn varme, er det også med til at lette den efterfølgende rengøring.

Udforsk flere tilberedningsmetoder

FAQ

Når du skal stege pølser på panden, kan du enten bruge den kærlige eller den hurtige tilberedningsmetode, som vi guider til ovenfor. Det vigtigste ved pandestegning er, at pølserne bliver vendt ofte, og at de bliver ristet ved svag varme, så de ikke sprækker.

Prøv opskriften på grillpølser på panden med krydderurter

Det kommer an på, hvilken af de to tilberedningsmetoder, du bruger, og om dine grillpølser er tynde eller tykke. Steger du tynde pølser med den hurtige tilberedningsmetode, kan du gøre det på 25 til 30 minutter. Hvis du derimod steger tykke pølser med den kærlige tilberedningsmetode, tager det op til 90 minutter. Det vigtigste er, at pølserne når at blive varme indeni og bliver sprødstegte udenpå.

Udforsk alle grillopskrifter

Alle vores GØL pølser egner sig til pandestegning. Og selvom GØL Hotdog- og Wienerpølser er klassiske kogepølser, betyder det ikke, at de ikke også kan tilberedes på panden. At stege en pølse, så den bliver sprød uden at sprække og bevarer saftigheden, kræver dog tålmodighed og kærlighed. Derfor skal man våge over pølserne og sørge for at vende dem ofte.

Se hele udvalget af GØL pølser