Pølser i ovn

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Pølser i ovn

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan steger du pølser i ovnen

Når du skal stege mange pølser på én gang, er ovnen din bedste ven. Denne metode er ideel til store mængder og minder lidt om en kombination af pandestegning og grillning ved indirekte varme. Og det bedste ved det? Du kan nemt tilberede en lækker brunch til en større gruppe på denne måde! Det handler om at finde den rette temperatur og tilberedningstid, så pølserne forbliver saftige og smagfulde uden at sprække i ovnen. Så lad os guide dig gennem processen og sikre, at dine ovnstegte pølser bliver en succes.

 


Sådan tilbereder du retten

Den kærlige tilberedningsmetode – GØLs anbefaling

  1. Dæk en bageplade eller bagerist med stanniol eller bagepapir.
  2. Læg pølserne på bageristen/-pladen.
  3. Sæt bageristen/-pladen i en kold ovn og tænd ovnen på 150°C almindelig ovn.
  4. Vend pølserne nogle gange undervejs.

 

Grillpølser, Hotdogpølser, Wienerpølser & Brunchpølser (tynde pølser):

  • Efter 12-16 minutter vil pølserne være tilberedt og spiseklare. Afhængig af din ovn kan dette selvfølgelig variere.
  • Velbekomme.


Frankfurtere (tykke pølser):

  • Pølserne vil være spiseklare og gennemvarmede efter ca. 18-22 minutter. Afhængig af din ovn kan dette selvfølgelig variere.
  • Velbekomme.

 

Den hurtige tilberedningsmetode

  1. Forvarm ovnen til ca. 175°C. Temperaturen kan variere afhængig af din ovn.
  2. Dæk en bageplade eller bagerist med stanniol.
  3. Løg pølserne på bageristen/-pladen.
  4. Sæt bageristen/-pladen med pølserne i ovnen.
  5. Vend pølserne ca. halvvejs.

 
Grillpølser, Hotdogpølser, Wienerpølser & Brunchpølser (tynde pølser):

  • Efter 8-12 min. vil pølserne være gennemvarmede og spiseklare. Afhængig af din ovn kan dette selvfølgelig variere.
  • Velbekomme.

 

Frankfurtere (tykke pølser):

  • Efter 12-16 min. vil pølserne være gennemvarmede. Afhængig af din ovn kan dette selvfølgelig variere.
  • Velbekomme.

 


Tips

Giv pølserne en sprød og karamelliseret overflade

Når man tilbereder sine pølser i ovnen, vil de som udgangspunkt ikke få den samme sprøde stegeflade som ved pandestegning eller grill. Derfor kan du eventuelt give pølsen et par snit, så saft og fedt kan trække ud og giver pølsen en let karamelliseret overflade.

Prøv opskriften på efterårsfad med ostegratinerede pølser

 

Lav brunchpølser i ovnen

Pølser i ovnen er en praktisk tilberedningsmetode, som især egner sig godt til måltider, hvor der skal steges mange pølser på en gang. Skal du for eksempel lave en stor brunch for hele familien, kan du tilberede GØL Brunchpølser i ovnen og servere dem med æg, bacon og andre gode sager, der hører til på et veldækket brunchbord.  

Se opskriften på brunchhotdog med scrambled eggs og asparges

FAQ

Pølser skal have mellem 8 og 22 minutter i ovnen. Tilberedningstiden afhænger af, om du bruger tynde eller tykke pølser, og om du anvender den hurtige eller den kærlige tilberedningsmetode. Vær opmærksom på, at ovne varierer meget både i forhold til temperatur og varmefordeling. Derfor skal tilberedningstid og temperatur eventuelt tilpasses.

Læs også vores stegeguide til pølser på panden

Alle vores GØL-pølser egner sig til at blive tilberedt i ovnen – både de tykke og tynde pølser. Vælger du at tilberede en tyk pølse som for eksempel vores GØL Frankfurter med cheddar & chili, kan du for eksempel servere den med en bagt kartoffel toppet med creme fraiche eller i en lækker gourmet hotdog.

Udforsk alle opskrifter på hotdogs