Pølser på bål

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Pølser på bål

  • 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan griller du pølser over bål

Bålmad er hyggemad, hvor både store og små kan være med, når der skal varmes pølser over bål. Her guider vi til, hvordan du kan grille dine pølser til perfektion under åben himmel. Du får det bedste resultat ved at lave et glødebål fremfor at tilberede pølserne over ild. Et glødebål tager tid og en god mængde brænde at holde i gang, men når først du sætter tænderne i de færdige sprøde pølser, er det det hele værd.

 


Sådan tilbereder du retten

Den kærlige tilberedningsmetode – GØLs anbefaling

  1. Vi anbefaler, at pølserne steges på en rist, så de får indirekte varme. Du kan for eksempel bruge et bålstativ.  
  2. Kom pølserne på risten.
  3. Hold øje med pølserne, og vend dem ofte – ca. hvert 1-2 min. afhængig af varmen fra bålet.


Grillpølser, Hotdogpølser, Wienerpølser & Brunchpølser (tynde pølser):

  • Allerede efter 6-10 min. vil pølserne være gennemvarmede og spiseklare.


Frankfurtere (tykke pølser):

  • Efter 8-12 min. vil pølserne være spiseklare.

 


Tips

Server pølsen i et snobrød

Snobrød er en klassiker over bålet, så hvorfor ikke servere din pølse i et hjemmelavet snobrød? Vi anbefaler, at du starter med at grille pølsen let på en pind over bålet. Når pølsen er ristet let og er varm, vikles snobrødsdejen om pølsen, og snobrødet bages nu færdigt over bålet. På den made undgår du en kold pølse i et let branket brød.

Få opskriften på grov snobrødsdej med sesam og græskarkerner

 

Find inspiration til mere bålmad

Bålet egner sig glimrende til at tilberede alt fra snobrød og pølser til lækre gryde- og panderetter. Hvis du mangler inspiration til, hvilken ret du kan tilberede, næste gang der skal tændes op under bålet, så prøv for eksempel vores opskrift på grillet frankfurter med sommerkartofler og grillet spidskål. Opskriften egner sig perfekt til bålmad og tilberedes over ilden på en bålpande, så retten får et strejf af den karakteristiske bålsmag.

Prøv opskriften på grillet frankfurter med sommerkartofler og spidskål

FAQ

I opskriften ovenfor guider vi til, hvordan du griller pølser på bål. Pølserne skal have mellem 6 og 12 minutter over bålet afhængig af, hvor tykke de er. Vi anbefaler, at du bruger en rist eller et bålstativ, så du nemmere kan kontrollere, hvor meget varme pølserne får. Sørg for, at risten er i en højde, så pølserne ikke får for høj varme og derved risikerer at sprække.

Se også vores stegeguide til pølser på grill

Alle GØL-pølser kan tilberedes over bål, så du kan bruge familiens favoritpølser, uanset om det er hotdogpølser, frankfurtere eller noget helt tredje. Er du til en klassisk pølse, kan du vælge en sprød grillpølse eller en frankfurter. Skal pølserne have en ekstra krydret smag, kan du for eksempel prøve vores grillpølser med emmentaler og peber.

 

Se det store udvalg af GØL pølser