Grill pølser

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grill pølser

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan griller du pølser: To tilberedningsmetoder

Pølser på grill er en populær tilberedningsmetode. Her guider vi til to forskellige fremgangsmåder, så du kan vælge lige den, der passer til dine præferencer.

Uanset om du foretrækker at grille over kul eller gas, så er vores anbefaling den samme: Pølser bør grilles ved lav varme – i hvert fald hvis du vil undgå sprækkede og brændte pølser. Bliv klogere på, hvordan man griller pølser her.

 


Sådan tilbereder du retten

Den kærlige tilberedningsmetode

  1. Kom pølserne på grillristen. Arranger pølserne, så de får indirekte varme.
  2. Kunsten er nu at holde opmærksomheden og våge over pølserne. Sørg for at vende pølserne ofte – hellere én gang for meget end én gang for lidt. Selvom pølserne grilles ved indirekte varme, så går det hurtigt. Pølserne skal vendes ofte – ca. hvert 1-2 minutter afhængig af varmen fra din grill.

Grillpølser, Hotdogpølser, Wienerpølser & Brunchpølser (tynde pølser):

  • Efter 10-16 minutter vil pølserne være spiseklare. Afhængig af varmen fra grillen kan dette selvfølgelig variere.
  • Servér fx GØL Grillpølser med en cremet kartoffelsalat med sennep, en frisk sommer-slaw eller en lækker sommersalat.
  • Velbekomme.

Frankfurtere (tykke pølser):

  • Efter 15-22 minutter vil pølserne være spiseklare. Afhængig af varmen fra grillen kan dette variere.
  • Velbekomme.

 

Den hurtige tilberedningsmetode

  1. Kom pølserne på grillen ved direkte varme – men våg over dem, det går hurtigt.
  2. Vend pølserne ofte ca. hvert minut.

Grillpølser, hotdogpølser, wienerpølser & brunchpølser (tynde pølser):

  • Allerede efter 5-6 minutter vil pølserne være spiseklare.
  • Velbekomme.

Frankfurtere (tykke pølser):

  • Efter 6-8 minutter vil pølserne være spiseklare og gennemvarmede.
  • God appetit.

 


Tips

Hold styr på stegningen med en grillbakke

Bliver det for varmt på grillen, og synes du, det går for stærkt med stegningen? Så brug eventuelt en grillbakke til at grille pølserne i. Pølserne vil ikke få helt så tydelige grillstriber, som får pølsen til at se ekstra lækker ud, men fortvivl ej.

Hvis du gerne vil have mere tydelige grillstriber, så tag pølserne af, når de er gennemvarmede, og lad dem køle af i 2-4 minutter. Herefter kan du grille dem kortvarigt over direkte varme i max 1 minut på hver side.

Se alle opskrifter med pølser

 

Find mere inspiration til grillmad

Grillede pølser er det perfekte sommermad, som er et sikkert hit blandt både store og små. Server de grillede pølser på en lun sommerdag med en kold kartoffelsalat med nye danske kartofler, en pastasalat eller til grillede grøntsager. Du kan også skære pølserne i nogle tykke stykker og lav lækre pølsespyd med et mix af dine favoritpølser eller lave grillspyd med stykker af pølser, peberfrugt, tomater og små stykker af majskolber.

Udforsk alle opskrifter på grillmad

FAQ

Sommer er for mange danskere ensbetydende med pølser på grillen, og heldigvis har GØL et bredt udvalg af pølser, som alle egner sig til at komme på grillen. Et oplagt valg er GØL grillpølser, men du kan også sagtens grille frankfurtere, hotdogpølser og weinerpølser. Husk, at stegetiden afhænger af, om du griller tynde eller tykke pølser. 

Se det store udvalg af GØL pølser

Tilberedningstiden afhænger af, hvilke pølser du griller. Griller du tykke pølser med den kærlige tilberedningsmetode, tager det cirka 16-22 minutter, mens du med tynde pølser og den hurtige tilberedningsmetode kan få spiseklare grillpølser på bare 5-6 minutter. Vælg den tilberedningsmetode, der passer til de pølser, du skal grille.

Bliv guidet til flere tilberedningsmetoder

Pølser sprækker, når de opnår en for høj temperatur. Derfor kræver tilberedning på grill tålmodighed og påpasselighed, hvis du vil undgå sprækkede og brændte pølser.

Sørg for at vende pølserne ofte, så de ikke sprækker på grund af for meget varme, og brug GØLs anbefaling til tilberedning – på den måde sikrer du dig, at saft og kraft bevares i pølsen, uden den sprækker.

Læs flere spørgsmål og svar om GØL pølser