Luftige pølsehorn med smag af Italien

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Luftige pølsehorn med smag af Italien

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 20 g smør
  • 1 spsk. honning
  • 1 æg
  • 0,5 tsk. salt
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk. finthakket, frisk timian
  • 1 tsk. finthakket, frisk rosmarin
  • 1 tsk. finthakket, frisk oregano
  • 1 dl ketchup eller pizzasovs
  • 1 pk. GØL Grillpølser
Pensling og topping
  • 1 æg (pisket)
  • 2 spsk. sorte sesamfrø
Print opskrift

Pølsehorn er en sand klassiker, der er perfekte til madpakken, som snack eller en hurtig natmad. Her får du opskriften på en dej til pølsehorn, som både store og små kan samles om at lave i køkkenet.

De luftige pølsehorn er tilsat timian, oregano og rosmarin, som giver et twist af Italien. Fyld dem med et par gode grillpølser, top med sesamfrø, og så har du nogle perfekte pølsehorn, du kan servere både til hverdag og fest.

VÆR OPMÆRKSOM PÅ HÆVETIDERNE I DENNE OPSKRIFT.

 


Sådan tilbereder du retten

Pølsehornsdej: 

  1. Lun mælk i en gryde til lillefingervarmt.
  2. Opløs gær og smør i mælken og hæld i en røremaskineskål.
  3. Tilføj honning og æg.
  4. Hæld mel i lidt ad gangen imens dejen æltes.
  5. Tilsæt timian, rosmarin, oregano og salt.
  6. Tildæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve et lunt sted i cirka 50 min.

 

Pølsehorn: 

  1. Rul dejen ud i to store cirkler på et melrystet bord.
  2. Skær 6 trekanter ud af hver cirkel. 
  3. Pensl eventuelt trekanterne med ketchup eller pizzasovs.
  4. Del grillpølserne i to og rul pølserne ind i dejstykkerne, så det bliver til pølsehorn.
  5. Kom pølsehornene på en bageplade med bagepapir og lad hæve ca. 30 minutter med et viskestykke over. 
  6. Pensl pølsehornene med pisket æg og drys med sorte sesamfrø.
  7. Bag pølsehornene i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 10-15 minutter eller indtil de er gyldne og gennembagte.

Servering:

Servér med pizzasovs eller ketchup til. 


Tips

Fyld pølsehornene med dine yndlingspølser

De luftige pølsehorn kan fyldes med lige de pølser, du foretrækker. Du kan give dine pølsehorn ekstra smag ved at vælge vores grillpølser med emmentaler og peber eller cheddar chili frankfurtere – eller du kan fylde den med en klassisk frankfurter.

Se det store udvalg af pølser

 

Hjemmelavet ketchup til dine pølsehorn

Et lækkert luftigt pølsehorn fortjener at blive akkompagneret af en mindst lige så god dyppelse. Prøv for eksempel vores opskrift på hjemmelavet ketchup, som laves på friske tomater og får et twist fra chili, ingefær og hvidløg. Vi garanterer, at den klassiske smagskombination af pølsehorn og ketchup bliver et hit.

Se opskriften på hjemmelavet ketchup

 

Gå all in på et italiensk måltid

Vil du gå all in på et italienskinspireret måltid? Så lad de luftige pølsehorn med smag af Italien indgå i en italiensk tapas med små tomater, hjemmelavet pesto og italiensk salami. Vi guider dig til, hvordan du laver den italienske tapas, så du kan invitere venner og familie på et måltid, der smager af sydens sol.

Få opskriften på italiensk tapas

GØL PØLSER DER ER SÆRLIG VELEGNEDE TIL OPSKRIFTEN