Luftige pølsehorn med smag af Italien
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 20 g smør
- 1 spsk. honning
- 1 æg
- 0,5 tsk. salt
- 350 g hvedemel
- 1 tsk. finthakket, frisk timian
- 1 tsk. finthakket, frisk rosmarin
- 1 tsk. finthakket, frisk oregano
- 1 dl ketchup eller pizzasovs
- 1 pk. GØL Grillpølser
- 1 æg (pisket)
- 2 spsk. sorte sesamfrø
Sådan tilbereder du retten
Pølsehornsdej:
- Lun mælk i en gryde til lillefingervarmt.
- Opløs gær og smør i mælken og hæld i en røremaskineskål.
- Tilføj honning og æg.
- Hæld mel i lidt ad gangen imens dejen æltes.
- Tilsæt timian, rosmarin, oregano og salt.
- Tildæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve et lunt sted i cirka 50 min.
Pølsehorn:
- Rul dejen ud i to store cirkler på et melrystet bord.
- Skær 6 trekanter ud af hver cirkel.
- Pensl eventuelt trekanterne med ketchup eller pizzasovs.
- Del grillpølserne i to og rul pølserne ind i dejstykkerne, så det bliver til pølsehorn.
- Kom pølsehornene på en bageplade med bagepapir og lad hæve ca. 30 minutter med et viskestykke over.
- Pensl pølsehornene med pisket æg og drys med sorte sesamfrø.
- Bag pølsehornene i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 10-15 minutter eller indtil de er gyldne og gennembagte.
Servering:
Servér med pizzasovs eller ketchup til.
Tips
Fyld pølsehornene med dine yndlingspølser
De luftige pølsehorn kan fyldes med lige de pølser, du foretrækker. Du kan give dine pølsehorn ekstra smag ved at vælge vores grillpølser med emmentaler og peber eller cheddar chili frankfurtere – eller du kan fylde den med en klassisk frankfurter.
Hjemmelavet ketchup til dine pølsehorn
Et lækkert luftigt pølsehorn fortjener at blive akkompagneret af en mindst lige så god dyppelse. Prøv for eksempel vores opskrift på hjemmelavet ketchup, som laves på friske tomater og får et twist fra chili, ingefær og hvidløg. Vi garanterer, at den klassiske smagskombination af pølsehorn og ketchup bliver et hit.
Se opskriften på hjemmelavet ketchup
Gå all in på et italiensk måltid
Vil du gå all in på et italienskinspireret måltid? Så lad de luftige pølsehorn med smag af Italien indgå i en italiensk tapas med små tomater, hjemmelavet pesto og italiensk salami. Vi guider dig til, hvordan du laver den italienske tapas, så du kan invitere venner og familie på et måltid, der smager af sydens sol.