Kog pølser

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Kog pølser

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Print opskrift

To nemme tilberedningsmetoder

Kogning er en af de mest klassiske tilberedningsmetoder, når der skal laves pølser. Vi guider dig til at koge pølser med to forskellige tilberedningsmetoder, som giver et perfekt resultat hver gang. Vælg mellem den kærlige tilberedningsmetoder, som vi anbefaler, og den hurtige tilberedningsmetode, der er perfekt til en travl hverdag.

 


Sådan tilbereder du retten

Den kærlige tilberedningsmetode

  1. Fyld en gryde med vand, og bring det i kog. Sørg for at vælge en gryde, der passer i størrelsen, og hvor pølserne har plads.
  2. Når vandet koger, slukkes blusset, og pølserne lægges nænsomt i og låget lægges på.
  3. Lad pølserne ligge i vandet i 10-15 minutter, til de er gennemvarmede.
  4. Dine GØL pølser er nu klar til at blive serveret. Servér fx i en klassisk hotdog eller som tilbehør til god kold eller varm kartoffelsalat.

 

Den hurtige tilberedningsmetode

  1. Fyld en gryde med vand, og kom pølserne i gryden. Sørg for at vælge en gryde, der er passende i størrelsen, og hvor pølserne har plads.
  2. Lige inden vandet når kogepunktet, slukkes blusset. Vær varsom. Hvis vandet begynder at koge, er der risiko for, at pølserne sprækker.
  3. Lad pølserne ligge i vandet i 5-10 minutter, til de er gennemvarmede.

 


Tips

Tilsæt ekstra smag til dine kogte pølser

Vil du tilsætte ekstra god smag til dine kogte pølser, kan du tilsætte et kvart løg, ½-1 spsk. eddike, et par hele peberkorn og lidt salt i vandet. Skal det spices op, kan du tilføje 1-2 laurbærblade til vandet.

Prøv også vores opskrift på pocherede pølser på grillen med dild og laurbærblade. Her er pølserne kogt i vand, som er tilsat en masse gode smage.

Få opskriften på pocherede pølser med dild og laurbærblade

 

Hold styr på temperaturen

Vil du være sikker på, at dine kogte pølser bliver vellykkede? Så vær opmærksom på, at vandet ikke må koge, mens pølserne bliver tilberedt – for pølser sprækker ofte, hvis de når en for høj temperatur. Derfor må pølsens kernetemperatur helst ikke overstige 80 grader. Følg GØLs anbefaling til tilberedningen, så du slipper for sprækkede pølser og sikrer samtidig, at alt saft og kraft bliver bevaret i pølsen.

Læs gængse spørgsmål og svar om pølser

 

FAQ

Vælger du den hurtige tilberedningsmetode, kan du koge dine pølser på 5-10 minutter, mens den kærlige tilberedningsmetode tager 10-15 minutter. Egentlig er det dog forkert at sige, at pølserne skal koges, for faktisk skal de blot varmes – ellers risikerer man, at pølsen sprækker. Følg blot en af fremgangsmåderne ovenfor, og så er du sikker på, at dine kogte pølser bliver en succes.

Bliv guidet til flere tilberedningsmetoder

Du kan koge et bredt udvalg af vores pølser. Hvis du vil have klassiske kogepølser, kan du vælge GØL røde hotdogpølser eller GØL wienerpølser – men du kan også sagtens koge for eksempel GØL grillpølser. Kogepølserne er også velegnede til både pandestegning, grill, bagværk og smagfulde gryderetter.

Se hele udvalget af GØL pølser