Pizzadej

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Pizzadej

  • 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 5 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 600 g Tipo 00 hvedemel
  • 200 g Durum hvedemel
  • 3 spsk. olie
  • 1 tsk salt
  • Et nip sukker
Print opskrift

 Nem opskrift på en klassisk pizzadej. 

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Smuldrer og opløs gæren i lunkent vand. 
  2. Tilsæt olie, sukker og melet lidt ad gangen under omrøring (gem lidt) - brug gerne røremaskine. 
  3. Tilsæt salt og ælt dejen grundig i ca. 10-15 min. 
  4. Drys lidt mel på bordet og hæld dejen ud og fold den lidt ind. 
  5. Lad dejen hvile på bordet i ca. 30 min. 
  6. Stram dejen op til en stor kugle. 
  7. Dæk kuglen med husholdningsfilm eller læg den i en lufttæt beholder, og lad dejen hæve yderligere ca. 30 min. 
  8. Del dejen i 4 kugler eller så det passer med omkring 250 g pr. kugle. 
  9. Pizzadejen er nu klar til at formes og toppes med din favorit-toppings. 
  10. Velbekomme!