SALAMI

Det kræver tid og omhu at lave en god salami

GØL blev grundlagt i 1934 i den nordjyske by Gjøl af slagtermester Jørgen B. Jensen. Man startede med at producere pølser med saft og kraft – og valgte derfor en stærk og stolt viking som logo. Senere måtte Jørgen flytte til større lokaler flere gange og flere produkter kom til – blandt andet de tørrede og røgede kvalitetssalamier. I dag ligger GØL i byen Svenstrup og fremstiller stadig pølser og salamier på basis af egne, gennemprøvede opskrifter, og de gode gamle håndværksmæssige traditioner.

Det kræver tid og omhu at lave en god salami efter de gammeldags håndværksprincipper som vi hylder hos GØL.

 

Det hele starter med godt kød og nogle traditionsbundne opskrifter. Her skal kød, salt, krydderier og ikke mindst starterkultur afstemmes nøje og blandes godt sammen.

 

Starterkulturen får kødet i salamierne til at fermentere og det giver den velkendte, letsyrlige salami smag som vi kender og elsker. Mens salamien fermenterer, så ryges den over bøgeflis for den karakteristiske letrøgede smag. Herefter skal den hænges op og have lov at tørre i cirka 14 dage.

 

Tørretiden trækker vandet ud af salamien og intensivere de gode smage og giver den kødmættede struktur. Det er også derfor at der i en god salami altid er brugt mere kød en det produktet vejer – der kan fx sagtens være brugt 114 g kød foruden salt og krydderier til at lave 100 g salami.  

content-image

GØL Salami

Læs mere om vores sortiment af salami.

Toscana Inspireret

med soltørede tomater

Toscana Inspireret

Chili Salami

Er du til mad med saft og kraft?

Chili Salami

Chorizo

En sand tapasklassiker

Chorizo

Hvidløgssalami

Lækker og mild hvidløgssmag

Hvidløgssalami

Italiensk Inspireret

Et møde mellem Italien og GØL

Italiensk Inspireret

Klassisk Dansk

En ægte dansk klassiker

Klassisk Dansk

Peber Salami

En kraftig og pebret fornøjelse

Peber Salami

Sønderjysk Salami

En sønderjysk delikatesse

Sønderjysk Salami

Dansk Salami

En forkælet klassiker

Dansk salami

Italiensk salami

Traditionsrig salami fra støvlelandet

Italiensk salami

Chorizo salami

Til både tapas og dansk middagsbord

Chorizo salami

Kartoffel salami

Mild salami med kartoffelstykker

Kartoffel salami

Fedtreduceret Pebersalami

Forkælelse i en slankere form  

Fedtreduceret Pebersalami

Sønderjysk spegepølse

Mild spegepølse af dansk kød

Sønderjysk spegepølse

Peberspegepølse

Kraftig smag og dansk kød

Peberspegepølse

Dansk spegepølse

Hele Danmarks spegepølse lavet af dansk kød

Dansk spegepølse

Hvidløgs spegepølse

Delikatesse af dansk kød

Hvidløgsspegepølse

Classic Salami Snacks

Til den lille sult

Classic Salami Snacks

Spicy salami sticks

 Krydrede salami bidder

Spicy Salami Sticks

Salami opskrifter

Opskrifter med salami

SMÅ TOMATER MED PESTO OG ITALIENSK SALAMI

SMÅ TOMATER MED PESTO OG ITALIENSK SALAMI

Italiensk tapas fra Gøl til 6 personer

FLUTE MED SPANSK SALAMI OG OLIVENTAPENADE

FLUTE MED SPANSK SALAMI OG OLIVENTAPENADE

Spansk tapas fra GØL til 6 personer

Chilisalami på sprødt brød med ricottacreme

Chilisalami på sprødt brød med ricottacreme

Ricotta med squash på Chilisalami til 6 personer

Bruschetta med hvidløgssalami og oliventapenade

Bruschetta med hvidløgssalami og oliventapenade

Bruschetta med hvidløgssalami til 6 personer

Italiensk-inspireret salami med maltjord og peberrodscreme

Italiensk-inspireret salami med maltjord og peberrodscreme

Smørrebrød med italiensk salami, 4 stk.