Rustikke hotdogbrødCa. 12-14 pølsebrød

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Rustikke hotdogbrødCa. 12-14 pølsebrød

  • 1 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • ½ dl rapsolie (eller anden smagsneutral olie)
  • 2 æg
  • 150 g grahamsmel
  • 550 g hvedemel
  • 2 tsk flagesalt
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 1 æg til pensling
  • 1 spsk. mælk til pensling
  • Sorte sesamfrø
Print opskrift

Der er intet der slår duften og smagen af hjemmelavet bagværk – det skulle da lige være hjemmebag i selskab af din favorit GØL pølse. 

 

Forkæl venner og familie med lækre hotdogs serveret i hjemmebagte og rustikke hotdogbrød. Eller prøv de rustikke pølsebrød som tilbehør til din favorit GØL pølse. 

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Lun mælk, så den er fingervarm og rør gæren ud heri. 
  2. Tilsæt olie, akaciehonning og æg.  
  3. Bland grahamsmel og hvedemel sammen og tilsæt det lidt ad gangen under omrøring (brug gerne en røremaskine). 
  4. Til sidst tilsættes salt og dejen æltes til den er smidig (minimum 8-10 min).  
  5. Tildæk dejen med et fugtigt klæde og stil til hævning et lunt sted i 60 min.  
  6. Hæld dejen ud på et oliesmurt bord. 
  7. Kom også lidt olie på hænderne, så dejen er til at arbejde med, og dejen ikke hænger i eller bliver tør. 
  8. Del dejen i 12-14 stykker og form til aflange pølsebrød, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  9. Brødene efterhæves i yderligere 45-60 min. 
  10. Pensl hotdogbrødene med sammenpiske æg og mælk. 
  11. Drys med sesamfrø. 
  12. Bag hotdogbrødene midt i en forvarmet ovn ved 175°C varmluft i 15-17 min. til de er gyldne og gennembagte. 
  13. Servér med din favorit GØL pølse i en hotdog eller som tilbehør. 
  14. Velbekomme. 


Tips

Bag en ekstra stor portion til fryseren – noget af det bedste ved bagværk er, at det er oplagt at fryse ned og tage ud efter behov. Tag dem ud og med i madpakken – eller lun dem (dup de optøede pølsehorn med lidt vand på overfladen og bag ved 175°C i ca. 10 min – så er de så gode som friskbagte.