
Rustikke hotdogbrødCa. 12-14 pølsebrød
- 1 t. 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 4 dl mælk
- 50 g gær
- ½ dl rapsolie (eller anden smagsneutral olie)
- 2 æg
- 150 g grahamsmel
- 550 g hvedemel
- 2 tsk flagesalt
- 2 spsk. akaciehonning
- 1 æg til pensling
- 1 spsk. mælk til pensling
- Sorte sesamfrø
Sådan tilbereder du retten
- Lun mælk, så den er fingervarm og rør gæren ud heri.
- Tilsæt olie, akaciehonning og æg.
- Bland grahamsmel og hvedemel sammen og tilsæt det lidt ad gangen under omrøring (brug gerne en røremaskine).
- Til sidst tilsættes salt og dejen æltes til den er smidig (minimum 8-10 min).
- Tildæk dejen med et fugtigt klæde og stil til hævning et lunt sted i 60 min.
- Hæld dejen ud på et oliesmurt bord.
- Kom også lidt olie på hænderne, så dejen er til at arbejde med, og dejen ikke hænger i eller bliver tør.
- Del dejen i 12-14 stykker og form til aflange pølsebrød, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Brødene efterhæves i yderligere 45-60 min.
- Pensl hotdogbrødene med sammenpiske æg og mælk.
- Drys med sesamfrø.
- Bag hotdogbrødene midt i en forvarmet ovn ved 175°C varmluft i 15-17 min. til de er gyldne og gennembagte.
- Servér med din favorit GØL pølse i en hotdog eller som tilbehør.
- Velbekomme.
Tips
Bag en ekstra stor portion til fryseren – noget af det bedste ved bagværk er, at det er oplagt at fryse ned og tage ud efter behov. Tag dem ud og med i madpakken – eller lun dem (dup de optøede pølsehorn med lidt vand på overfladen og bag ved 175°C i ca. 10 min – så er de så gode som friskbagte.