
Luftige brioche pølsebrødCa. 12-15 pølsebrød
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 30 g gær
- 3 dl mælk
- 4 æg
- 650 g hvedemel
- 2 ½ spsk. sukker
- ½ tsk kardemomme
- 2 tsk flagesalt
- 200 g blødt smør
- 1 æg til pensling
- 1 spsk. mælk til penslig
- Sesamfrø
Sådan tilbereder du retten
- Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt inden brug.
- Lun mælk, så den er fingervarm og opløs gæren heri.
- Slå æggene i blandingen.
- Bland hvedemel, sukker og kardemomme i en skål.
- Tilsæt melblandingen lidt ad gangen, mens der røres.
- Tilsæt salt.
- Skær det bløde smør i små tern og tilsæt lidt ad gangen.
- Smørret indarbejdes i dejen, til den er lind og blank.
- Dejen sættes til hævning et lunt sted med et fugtigt klæde over og hæves i ca. 1½ time til dobbelt størrelse.
- Hæld dejen ud på et bord smurt med lidt olie og del dejen i 12-15 lige store stykker.
- Form til aflange pølsebrød og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pølsebrødene sættes til efterhævning med et fugtigt klæde over i ca. 30 min.
- Pensl pølsebrødene med sammenpisket æg og mælk og drys med sesamfrø.
- Bag pølsebrødene i en forvarmet ovn ved 175°C varmluft i 14-17 min. til de er flotte gyldne og gennembagte.
- Servér med din favorit GØL pølse i en hotdog eller som tilbehør.
- Velbekomme.