Salami med harissa, mandelhummus og fladbrød
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
LØGYOGHURT- 3 dl youghurt
- ½ revet skalotteløg
- 10-20 blade frisk mynte
- Salt og friskkværnet peber
- 1 hakket rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. spidskommen
- ½ dl olivenolie
- 1 ds. hakkede tomater
- 1 lille ds. tomatpuré
- 1 rød peber, befriet for kerner og stilk
- ½-1 chili (frisk eller tørret)
- Salt og peber
- 1 ds. kikærter (240 g drænet)
- 1 fed hvidløg
- 15 stk. mandler
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. røget paprika
- Evt. 1 tsk. karry
- ½ dl olivenolie
- ½ dl vand
- 1 spsk. citronsaft
- ½ tsk. salt
- 4 fladbrød
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. spidskommen
- ½ tsk. paprika
- Havsalt efter behov
- 1 Italiensk Inspireret Salami/Peber Salami
Sådan tilbereder du retten
LØGYOGHURT
1. Bland ingredienserne sammen til løgyoghurten.
HARISSA
1. Sautér rødløg, hvidløg, rød peber, spidskommen og chili i olivenolien.
2. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, kog under låg i 5 min.
3. Blend massen grundigt og smag evt. til med lidt citronsaft og stil på køl.
MANDELHUMMUS
1. Tilsæt alle ingredienser undtaget kikærter og blend på foodprocessor i 1 min.
2. Dræn vandet fra kikærter og tilsæt dem herefter til de andre ingredienser.
3. Smag til sidst din mandelhummus til med salt og peber.
SPRØDE FLADBRØD
1. Gnid ingredienserne på de fire fladbrød og bag i ovnen ved 200 °C i 4 min.
SERVERING
Servér straks