Salami med harissa, mandelhummus og fladbrød

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Salami med harissa, mandelhummus og fladbrød

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

LØGYOGHURT
  • 3 dl youghurt
  • ½ revet skalotteløg
  • 10-20 blade frisk mynte
  • Salt og friskkværnet peber
HARISSA
  • 1 hakket rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ dl olivenolie
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 lille ds. tomatpuré
  • 1 rød peber, befriet for kerner og stilk
  • ½-1 chili (frisk eller tørret)
  • Salt og peber
MANDELHUMMUS
  • 1 ds. kikærter (240 g drænet)
  • 1 fed hvidløg
  • 15 stk. mandler
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. røget paprika
  • Evt. 1 tsk. karry
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl vand
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. salt
SPRØDE FLADBRØD
  • 4 fladbrød
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. paprika
  • Havsalt efter behov
  • 1 Italiensk Inspireret Salami/Peber Salami
Print opskrift

Du kan servere de nedenstående små retter til enten Italiensk Inspireret Salami eller Peber Salami. Salamierne skæres ved bordet i selskab med gode venner og med én eller flere af disse retter:

 


Sådan tilbereder du retten

LØGYOGHURT

1. Bland ingredienserne sammen til løgyoghurten.

 

HARISSA

1. Sautér rødløg, hvidløg, rød peber, spidskommen og chili i olivenolien.

2. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, kog under låg i 5 min.

3. Blend massen grundigt og smag evt. til med lidt citronsaft og stil på køl.

 

MANDELHUMMUS

1. Tilsæt alle ingredienser undtaget kikærter og blend på foodprocessor i 1 min.

2. Dræn vandet fra kikærter og tilsæt dem herefter til de andre ingredienser.

3. Smag til sidst din mandelhummus til med salt og peber.

 

SPRØDE FLADBRØD

1. Gnid ingredienserne på de fire fladbrød og bag i ovnen ved 200 °C i 4 min.

 

SERVERING

Servér straks