Tapas med oksepølser på grillspyd

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Tapas med oksepølser på grillspyd

  • 4 personer

Ingredienser

GRILLSPYD M. GØL OKSEPØLSER, HALLOUMI & LØG
  • 8 grillspyd
  • 1 pk. GØL Oksepølse
  • 250 g halloumi grillost
  • 2 små rødløg i kvarte
GRILLEDE PADRON
  • 300 g padron pebre (kan købes hos de fleste dagligvarebutikker)
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Flagesalt
  • Chilimayonnaise
  • 1 citron
GRILLEDE CHERRYTOMATER
  • 400 g cherry- eller blommetomater på stilk
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Flagesalt
  • Evt. et par fed hvidløg i skiver
GRILLEDE ASPARGES MED PARMESANDRYS
  • 1 bdt. grønne asparges
  • 30 g parmesan
  • Flagesalt
  • Friskværnet peber
BRØD M. RYGEOSTCREME
  • 150-200 g rygeost efter smag
  • 1 dl creme fraiche
  • Saft og skal fra 1 citron
  • Purløg
  • Sukker
  • Salt
  • Peber
  • 1 stk. lækkert rustikt surdejsbrød eller ciabattabrød
Print opskrift

Tapas er spansk og typisk små lækre retter som serveres sammen som et måltid eller som snacks. Tapas på grill er både nemt og lækkert – og så er tapas alletiders dele- og hyggemad til gode stunder med venner og familie.

Tapas kan varieres i det uendelige, men vi giver et bud på 5 små retter, som kan serveres som tapas eller som kan nydes som fx tilbehør til dine pølser.

 


Sådan tilbereder du retten

GRILLSPYD M. GØL OKSEPØLSER, HALLOUMI & LØG

  1. Pil rødløg og del i kvarte.
  2. Skær GØL Oksepølser i 16 ensartede stykker
  3. Del Halloumi grillosten i 16 passende stykker
  4. Påfør nu hvert grillspyd med først GØL Oksepølse, Halloumi, løg, GØL Oksepølse og slut af med et stykke Halloumi.
  5. Grilles i 12-16 min. til pølserne er gyldne og sprøde.

GRILLEDE PADRON

  1. Skyl Padrón pebre og vend dem herefter i olivenolie.
  2. Kom dem i en grillbakke eller på en stegeplade og grill pebrene til de har fået farve og begynder at krølle lidt i skindet. Det tager typisk 8-10 min. Vendes et par gange undervejs.
  3. Drys med flagesalt og chilimayo.
  4. Servér med citron til at dryppe over.

GRILLEDE CHERRYTOMATER

  1. Skyl tomaterne og dup dem forsigtigt tørre.
  2. Læg tomaterne i en foliebakke og hæld lidt olivenolie over.
  3. Drys med salt.
  4. Grilles over direkte varme i ca. 8-10 min. eller til de skindet begynder at sprække og tomaterne er varme.

GRILLEDE ASPARGES MED PARMESANDRYS

  1. Skyl de grønne asparges, og knæk bunden af hvor den naturligt vil knække.
  2. Kom de grønne asparges i en foliebakke og dryp med meget lidt olivenolie. Vend aspargesene i olien.
  3. Aspargesene grilles ved direkte varme i ca. 5-8 min. Vend aspargesene en enkelt gang undervejs.
  4. Drys med flagesalt og servér.

BRØD M. RYGEOSTCREME

  1. Bland rygeost og creme fraiche og tilsæt sagt og skal fra én citron (tilsæt lidt ad gang og smag til)
  2. Smag til med lidt salt, peber og lidt sukker.
  3. Hak purløg fint og tilsæt til rygeostdippen.
  4. Serveres med et lækkert rustikt brød.

SERVERING

Anret alle retterne i små skåle & fade og servér som tapas.

God fornøjelse.

 


Tips

Tapas kan varieres i det uendelige, så kun fantasien sætter grænser.

Se opskriften som video