Pizza bianco med kartoffel og oksepølse

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Pizza bianco med kartoffel og oksepølse

  • 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk. forbagte eller brug en hjemmelavet pizzadej*
  • 150 g mascarpone
  • 1 pk. GØL Oksepølser
  • 6-8 små kartofler i tynde skiver
  • 1 bk. rucolasalat
  • 50 g revet parmesan
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Grillet citron
Print opskrift

Pizza er en klassiker i det italienske køkken og et stort hit i de fleste danske hjem. Her får du en lækker opskrift på en simpel og velsmagende udgave af Pizza Bianco. Den italienske herlighed Pizza Bianco, som også går under navnet Pizza Bianca eller hvid pizza er, som navnet måske antyder, en pizza lavet uden tomatsauce som base.

Blandt de mest kendte udgaver af Pizza Bianco er nok Quattro Formaggi (pizzaen med de fire oste) samt den populære kartoffelpizza – og sidstnævnte er vi ret vilde med og har udviklet en nem og ikke mindst sprød, lækker og smagfuld udgave med kartoffel og GØL oksepølser.

Opskriften er perfekt til at samles om ved grillen – så invitér venner og familie til den ultimative grillmiddag, hvor I kan nyde hjemmelavede pizzaer på grillen.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Klargør grillen og varm den godt op**. Grillen skal være meget varm – omkring 300°C. Tilberedes pizzaen i ovn, så forvarm din ovn til 250-260°C. Læg en bagesten eller pizzasten midt på grillristen og sæt låget på grillen, så stenen varmes helt igennem i minimum 15 min.

Imens gøres topping klar.

  1. Vask kartoflerne godt og skær dem i tynde skiver. Du kan med fordel bruge et mandolinjern, men pas på fingrene!
  2. Skær GØL Oksepølser i lange skrå skiver.
  3. Skyl rucolasalat og dryp rucolasalaten.
  4. Klargør pizzaerne ved at smøre et godt lag mascarpone ud på bunden.
  5. Fordel kartoffelskiverne i ét fint lag og fordel dernæst GØL Oksepølser.
  6. Når grillen eller ovnen er klar, placeres pizzaen på bagestenen.
  7. Læg din overskårne citron på grillen samtidig.
  8. Pizzaen bages i ca. 8 min. til pizzaen er gylden og dejen er sprød.
  9. Krydr den færdigbagte pizza med flagesalt & godt med friskkværnet peber.
  10. Top pizzaen med godt med rucola, revet parmesan samt et par dråber ekstra jomfru olivenolie
  11. Til sidst presses lidt af saften fra den grillede citron over pizzaen inden servering.

Velbekomme!

 

* Vi er gået med den gode og hurtige løsning og har brugt en forbagt rustik pizzabund, men foretrækkes en købt eller hjemmelavet pizzadej, så vær blot opmærksom på, at tilberedningstiden øges til ca. 10-12 min.

**Anvender du en kulgrill, så anbefaler vi, at du anvender trækul, da der herved kan opnås en højere varme end ved brug af briketter. Ved brug af kulgrill anbefaler vi også, at du bager dine pizzaer ved indirekte varme. Placér dine grillkul i et jævnt lag rundt i kanten, så du skaber cirkulær varme og undgår at pizzabunden bliver brændt. Husk også at åbne godt for spjældet, da ilttilførslen vil være med til at skabe en højere temperatur.

Anvendes der gasgrill, så start med at tænde alle blus og varm hele grillen op. Når pizzastenen er gennemvarmet og den ønskede temperatur er opnået, så kan du med fordel slukke for blusset, som er direkte under pizzastenen og dermed bage dine pizzaer ved indirekte varme. På den måde kan du undgå en brændt pizzabund.

 


Tips

- Giv ekstra smag til din pizza med en mascarponecreme smagt til med fx citronsaft, citronskal, salt og peber. Eller prøv evt. at tilsmage din creme med hvidløg, trøffelolie eller eksempelvis hakket rosmarin og muskatnød.

- Mascarpone kan sagtens udskiftes med en god creme fraiche 38%, ricottaost, flødeost eller prøv evt. med rygeost

- Pizzaen kan også toppes med lidt olie blandet med hvidløg eller rosmarin. Eller prøv at dryppe med lidt trøffelolie eller toppe med en god pesto for endnu mere smag.

Se opskriften som video