Pølser med hummus på grillet rugbrød og speltsalat

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Pølser med hummus på grillet rugbrød og speltsalat

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

HUMMUS
  • 230 g kogte kikærter
  • 1 dl mandler
  • 1 spsk. tahini pisket op med 2 spsk. vand
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. chili
  • 1 spsk. karry
  • ½ tsk. salt
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1/2 dl yoghurt 10%
SPELTSALAT
  • 4 dl kogt spelt
  • 1 lille bakke cherrytomater skyllet og halveret
  • 1 stk. skyllet hovedsalat skåret i kvarte
  • 1 dl hakket bredbladet persille
GRILLET RUGBRØD
  • 4 skiver daggammelt rugbrød
  • 1 spsk. olivenolie
Print opskrift

Glem alt om at kassere det gamle rugbrød: Et par minutter på grillen side om side med krydrede GØL pølser forvandler selv det tørreste stykke brød til en knasende delikatesse. For storbygrillerne er speltsalat måske hverdagskost, men når den serveres i følgeskab med hjemmelavet hummus og kold hvidvin, er der pludselig tale om et festmåltid på storby-altanen.

 


Sådan tilbereder du retten

HUMMUS

1. Alle ingredienserne minus yoghurt blendes.

2. Hvis der bruges mandler, tilsættes ½ dl vand.

3. Vend yoghurt i og smag til med salt og citronsaft.

SPELTSALAT

1. Vend ingredienserne sammen og smag til med lidt salt.

GRILLET RUGBRØD

1. Pensl brødskiverne og grill dem ved svag varme på grillen sammen med pølserne.

2. Servér de grillede pølser fra GØL med grillet rugbrød smurt med hummus og speltsalat.

GØL PØLSER DER ER SÆRLIG VELEGNEDE TIL OPSKRIFTEN