SMAGEN AF SOMMER

Hvad er smagen af sommer?

 

Den danske sommer er noget, vi altid glæder os til. Når træerne springer ud i landskabet, og kalenderen nærmer sig de lune måneder, så længes vi efter sol, strand og alle de sommertraditioner, vi har med vores familie og venner.

Om det er årets første dukkert, bilferien, shelterturen eller de lange lyse aftener ved grillen – så er sommeren altid et varmt gensyn. Og det varmeste gensyn af dem alle er smagen af sommer.

Men hvordan smager den danske sommer egentlig? Den udfordring gav vi videre til nogle af Danmarks mest talentfulde kokke – Casper Sobczyk og Gastromand.

Klik ind på opskrifterne og få deres helt unikke bud på smagen af sommer.

GRILL OPSKRIFTER

​​SURF ‘N’ TURF GRILLSPYD MED CHIMICHURRI

Af Thomas Alcayaga fra Gastromand

Vi valgte at køre en chimichurri til vores spyd, fordi det bare er en verdensklasse grillsauce. Den kan bare lidt af det hele. Den har en dejlig syre, som kan skære sig igennem fedt og passer godt til både skaldyr, bøffen og grillpølsen. Og så synes jeg det er ret rart med noget nyt under solen, det er jo ofte de samme klassiske sager, som man falder tilbage i. Så brug den også som en lille marinade til dit kylling eller gris, før det ryger på grillen.

 

SE GASTROMANDS OPSKRIFT

Mash ’n’ Bangers med Peber Griller

Af Casper Sobczyk

I min brainstorm på smagen af sommer kom jeg frem til den traditionelle Mash’n’Bangers – men den skulle selvfølgelig twistes lidt!  Derfor valgte jeg at kombinere GØL peber griller med en sommerlig kartoffelmos med friske ærter og urter – toppet med grillede tomater og en syrlig rabarber- og løgkompot. Og selvfølgelig med masser af smør! Velbekomme.

SE CASPERS OPSKRIFT

Se videoen for at komme i

ægte sommerstemning

Sommerens nyhed fra GØL