

Gourmet-hotdog
med Karl Johan-mayo, bacon og grillede asparges
Som gourmet-griller er du ikke bange for en udfordring. Så du kan roligt finde røremaskinen frem; de lækre briochebrød får dig næppe til at kaste forklædet i ringen. Lad de hjemmebagte brød få selskab af sprøde asparges, Karl Johan-mayo og årets mest smagfulde nyhed, nemlig de nye GØL FRILANDSGRIS® pølser med paprika og hvidløg.
4 stk. GØL FRILANDSGRIS® pølser Paprika & Hvidløg
Gourmet brioche hotdogbrød (giver 12 stk.):
375 g. hvedemel
150 g., brunet og afkølet smør
1,5 dl. sødmælk
15 g. gær
2 spsk. brun farin
1 tsk. salt
Rapsolie til udrulning
Æg til pensling
Gær opløses i mælk og de resterende ingredienser undtagen salt tilsættes. Rør sammen på røremaskine ved lav hastighed i 4 min. Herefter sættes hastigheden til høj i 6 min. Sænk hastigheden og tilsæt salt, og rør herefter i 1 min. ved lav hastighed. Dejen kommes i en olieret skål og hæver tildækket og lunt i 45-60 min. Rul en ca. 1,5 cm. tyk pølse af dejen og skær i brødstykker, der er 2-3 cm længere end pølsen. Pres hvert brød lidt, og lad dem hæve lunt i yderligere 30-45 min. Brødene pensles med sammenpisket æg og bages i 10-12 min. ved 180°C.
Karl Johan Mayonnaise:
2 dl. din yndlings-mayo
1 tsk. dijonsennep
8 stk. tørrede Karl Johan* i skiver
Overhæld svampene med ½ l. kogende vand og sigt svampene efter ca. 5 min. Hak de udblødte svampe og vend med mayonnaise og sennep.
Bacon:
8 skiver bacon i tykke skiver
½ l. olie
3 fed hvidløg
20 stk. sorte peberkorn
5 stilke timian
Tilbered bacon og de øvrige ingredienser i en gryde med olie i ca. 30 min. ved svag varme.
4-8 stk asparges .
Grill GØL Paprika & Hvidløgspølser ved svag varme og til sidst asparges. Snit asparges og server i hotdogs med Karl Johan-mayo og bacon.
*Alternativt andre gode tørrede svampe